Parintii unui baiat de 15 ani din comuna valceana Popesti, mort in urma unui accident rutier, au depus plangere impotriva medicului de familie, a unui politist si a Serviciului Judetean de Ambulanta Valcea, acuzand ca adolescentul a murit din cauza lipsei lor de reactie, transmite Mediafax.

Potrivit familiei victimei, accidentul a avut loc intr-o statie de autobuz din localitatea Popesti, unde baiatul, elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar "Constantin Brancoveanu" din Horezu, se pregatea sa mearga la cursuri si astepta masina de transport in comun.

Familia adolescentului sustine ca, la un moment dat, soferul autobuzului l-a trimis pe baiat sa ia o sticla cu apa de la cismeaua din apropiere, fiind lovit in plin de o autoutilitara incarcata cu paine, care a depasit autovehicului de transport persoane.

Cei aflati la locul incidentului au sunat la 112, solicitand o ambulanta, dar salvarea a intarziat, fiind nevoita sa astepte la o bariera trecerea unui tren, iar medicul din comuna a interzis transportarea ranitului cu o alta masina pana la sosirea echipajului SAJ Valcea. Intre timp insa, adolescentul a decedat.

"Am facut sesizare la Politie, ambulanta a ajuns foarte tarziu la locul accidentului, dupa o ora de la anuntare, deoarece a stat la o bariera am inteles. Am facut sesizari si impotriva medicului din comuna, dar si impotriva politistului de aici, pentru ca baiatul a fost tinut in acest timp pe pamant, pana la venirea salvarii. Cel care l-a trimis sa ia apa este soferul autobuzului, iar cel care conducea autoutilitara care l-a lovit pe Daniel a depasit autobuzul pe linie continua. Suntem revoltati, copilul asta a murit cu zile, putea sa scape, dar a fost un sir de greseli care i-au luat viata si cineva trebuie sa raspunda", a declarat Ana Lungu, o matusa a copilului.

Din primele cercetari, a reiesit ca soferul autobuzului nu a parcat in aleveola statiei, conform legii, si, la un moment dat, l-a trimis pe adolescentul aflat in incinta sa aduca apa de la cismea pentru o femeie careia i se facuse rau in mijlocul de transport in comun, iar ulterior o autoutilitara a depasit autobuzul pe linie continua, lovindu-l pe baiat.

"Ambii soferi sunt cercetati penal, soferul autoutilitarei a depasit pe linie continua, iar cel al autobuzului nu a parcat in alveola destinata. Conducatorii auto au fost verificati cu aparatul etilotest, nu erau sub influenta bauturilor alcoolice. O sa verificam toate aspectele reclamate, cat priveste politistul acuzat, acesta s-a supus indicatiilor medicului care a interzis transportarea ranitului cu masina, pana la venirea ambulantei", a declarat comisar sef Nicolae Sardarescu, seful Politiei Horezu.

Cei aflati la locul incidentului au sunat la 112, solicitand o ambulanta, salvarea intarziind intrucat a fost nevoita sa astepte la bariera de la Savitesti trecerea unui tren.

"Am primit sesizare din partea familiei in acest caz, am inteles ca nu au fost lasati sa treaca la o bariera.O sa vedem ce s-a intamplat, vom lua declaratii echipajului care a fost acolo, o sa analizam ce s-a intamplat, o sa vedem timpii de interventie si o sa va prezentam concluziile", a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanta Judetean Valcea, dr. Adriana Ghenita.

Familia baiatului mort ii acuza pe medicul comunei si pe politistul din localitate ca nu au permis ca ranitul sa fie transportat cu o alta masina, in conditiile in care ambulanta a intarziat.

In replica, seful Postului de Politie Popesti, agent sef Constantin Brenciu, spune ca el a vrut sa transporte victima cu masina institutiei, dar doctorul s-a opus motivand ca in astfel de traumatisme este contraindicata mutarea ranitului, operatiune care poate provoca leziuni suplimentare si decesul.

La ora actuala, conducerile IPJ Valcea, Serviciului de Ambulanta Judetean Valcea si Directiei de Sanatate Publica Valcea au inceput anchete in acest caz, iar familia baiatului decedat a depus o plangere si la Parchetul de pe langa Judecatoria Horezu.