Aproximativ 200 de angajati ai Portului Constanta au protestat, vineri, fata de decizia Administratiei Porturilor Maritime Constanta de a introduce o taxa de acces in incinta portului pentru salariatii care vin la munca cu autoturismul personal, transmite Mediafax.

Liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, a declarat ca taxa de acces este de 200 de lei pe an, iar in urma discutiilor cu conducerea Administratiei Porturilor Maritime Constanta aceasta ar putea fi redusa, dar nu eliminata, asa cum doresc angajatii portuari.

"Protestam pentru impunerea unei taxe de acces in Portul Constanta de catre Administratia Porturilor Maritime Constanta a salariatilor de la companiile din interiorul portului. Am avut o intalnire ieri (n.r. - joi) cu conducerea APMC in care am solicitat sa nu se puna aceasta taxa de intrare, a spus ca o va reduce, dar nu o va elimina. Taxa este de 200 de lei pe an", a spus Petre Costel.

El a mai spus ca angajatii Administratiei Porturilor Maritime Constanta sunt nemultumiti si de faptul ca nu se respecta contractul colectiv de munca.

"Ei urmau sa primeasca 10 la suta o prima din beneficii, a fost taiata, s-a schimbat programul de lucru unilateral de la 8.00 - 16.00, la 9.00 - 17.00. Daca ai mai multe zile de concediu medical se micsoreaza concediul de odihna", a mai spus liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare.

El a precizat ca protestele vor continua in perioada urmatoare, iar in 12 martie va avea loc un miting in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime Constanta, la care sunt asteptate sute de persoane, in aceeasi zi avand loc si intrunirea AGA si a Consiliului de Administratie de la APMC.

O taxa similara de acces s-a incercat sa se impuna si in urma cu sase ani, dar atunci angajatii au obtinut in instanta dreptul de a intra cu autoturismele in incinta portului fara a plati.