Ministerul Sanatatii va incheia un protocol de colaborare cu SC Antibiotice SA Iasi si cu CN Unifarm SA pentru achizitia medicamentelor oncologice care nu se gasesc pe piata romaneasca, asftel incat sa poata fi eliminate disfunctionalitatile in tratamentul pacientilor cu afectiuni oncologice, informeaza un comunicat remis joi si citat de Agerpres. Ministrul Ladislau Ritli a avut o prima discutie cu reprezentantii celor doua societati.

''Astazi, vom transmite catre unitatile sanitare din toata tara o adresa prin care le solicitam sa ne comunice in cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le gasesc pe piata romaneasca. In baza acestor raportari, cele doua societati vor demara procedura de achizitie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate catre spitale in baza unor contracte ferme cost-volum incheiate intre societatile comerciale si unitatile sanitare'', a declarat ministrul Ritli, conform comunicatului.

Ministerul Sanatatii a identificat aproximativ 34 de medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, in special cele oncologice, dar care au un pret foarte mic si nu prezinta interes comercial din partea furnizorilor, creand disfunctionalitati in asigurarea schemelor de tratament.