Eugenia Radoi, avocata lui Gheorghe Vladan, a declarat, joi, ca se incearca internarea acestuia intr-un spital de psihiatrie. Ea sustine ca barbatul i-a spus ca nu a premeditat atacul si ca a mers la coafor pentru a-i comunica fostei sotii ca urma sa inchirieze imobilul in care au locuit, potrivit Mediafax. Eugenia Radoi, avocat care il apara din oficiu pe Gheorghe Vladan, a mai povestit ca, atunci cand a realizat ce a facut, Vladan si-a dus palmele la fata si a inceput sa planga.

"A inceput sa planga si mi-a spus ca regreta ce a facut. Nu a fost premeditat, a spus ca nu si-a dorit asta si ca a mers la coafor pentru a sta de vorba cu sotia sa, careia voia sa ii comunice ca imobilul in care au locuit urma sa fie inchiriat", a afirmat avocatul.

Radoi a mai precizat ca a aflat de la clientul sau ca acesta purta in permanenta pistolul la el si ca "din cand in cand mergea impreuna cu colegii sai la poligon, unde isi descarcau armele".

Avocatul a mai spus ca, din cate stie, permisul de port-arma al lui Vladan fuse avizat de doua ori: "Mi-a spus ca nu si-a amenintat sotia, ca nu a lovit-o si ca certurile dintre ei erau ca in orice familie", a afirmat Radoi.

Eugenia Radoi mai spune ca Vladan nu i-a parut un om dur, ci unul "bland": "Nu mi s-a parut un om dur, mi s-a parut a fi un om bland. Cu mine a fost bland, chiar in seara in care au fost audierile fata de mine si-a cerut de foarte, foarte multe ori scuze ca sunt acolo noaptea si il apar".

Autorul atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a fost arestat preventiv, marti seara, pe o perioada 29 de zile, pentru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta. Decizia a fost contestata de avocatul lui Vladan, recursul urmand sa fie judecat la Curtea de Apel Bucuresti. Acesta a tras 11 gloante cu un pistol Glock de noua milimetri cu incarcator de 19, ucigand-o pe sotia sa si pe casiera de la coafor si ranind alte sase persoane.

Politistul Gheorghe Vladan lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, anterior el fiind angajat ca sofer la MAI.

Pe 1 martie, Florina Vladan il reclamase pe sotul ei la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv. Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului. Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.