Kovacs Peter, secretarului general al UDMR, a postat pe contul personal de Facebook un comentariu legat de atacul armat de la coaforul din Dorobanti in urma caruia doua persoane au decedat. “Vad ca intr-o coafura din București se trag focuri de arma. Eu niciodata nu am putut sa-mi iau atat de in serios freza”, a comentat Kovacs Peter. Contactat de HotNews.ro, acesta a declarat ca regreta afirmatia si la momentul in care a postat comentariul nu stia cat de grav este cazul.

fakepath\Kovacs Peter - Facebook

Kovacs Peter

Foto: Captura Facebook.com

Informatia a fost adusa in spatiul public de catre Partidului Popular Maghiar din Transilvania, adversar declarat al UDMR, care a solicitat revocarea lui Kovacs Peter din functiile pe care le detine in partid.

Kovacs Peter, secretarul general al UDMR a postat marti, 6 martie, la o zi dupa atacaul armat de la coaforul din Dorobanti, urmatorul mesaj pe contul personal de Facebook: „Vad ca intr-o coafura din București se trag focuri de arma. Eu niciodata nu am putut sa-mi iau atat de in serios freza”.

Un alt reprezentant al UDMR, Marko Attila, secretar de stat – seful Departamentului pentru Relații Interetnice al Guvernului Romaniei, a scris urmatorul comentariu la postarea lui Kovacs Peter: „Eu din acest motiv nu merg de ani de zile la frizer!”

Miercuri, Kovacs Peter a revenit pe Facebook cu urmatorul mesaj: “Ieri, fara sa cunosc datele exacte ale incidentului din Bucuresti, am facut o afirmatie pe care nu ar fi trebuit sa o fac. Dupa doua ore am sters postarea”.

Kovacs Peter a declarat pentru HotNews.ro ca nu stia la momentul in care a facut postarea cat de grav este cazul atacului de la coafor si ca nu a dorit sa jigneasca pe nimeni. In plus, el si-a cerut scuze.

Kovacs Peter - UDMR by Biro Attila HN

“Nu am cunoscut gravitatea situatiei. Pe un canal de stiri am vazut pe crawl ca au fost impuscaturi in Bucuresti. Si din pacate saptamanal poti vedea asemenea actiuni cu gloante de cauciuc sau pistoale cu aer comprimat, de obicei fiind vorba de conflicte in trafic.

Cand am aflat despre ce este vorba, mi-am retras postarea. Imi pare rau, nu am vrut sa jignesc pe nimeni. A fost o afirmatie nepotrivita”, a declarat Kovacs Peter.

Intrebat daca a fost sanctionat de conducerea partidului, Kovacs Peter a declarat ca nu a existat nici o reactie din partea conducerii UDMR.

Postarea secretarului general al UDMR a fost adusa in spatiul public de catre Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), adversar declarat al UDMR. Intr-un comunicat de presa, PPMT a catalogat afirmatiile lui Kovacs Peter drept “manifestari care contravin bunului simt elementar omenesc”. PPMT a solicitat demiterea lui Kovacs Peter si a lui Marko Attila.