Dan Grigore, membru al Consiliului National al Audiovizualului, si-a anuntat demisia joi in fata membrilor CNA. Informatia a fost anuntata in cursul diminetii de Paginademedia.ro, care a prezentat textul scrisorii prin care Grigore explica motivele care au stat la baza deciziei sale. "In cei 11 ani de mandat am fost prea de multe ori denigrat si calomniat inimaginabil in seriale intregi TV, am fost amenintat eu si familia mea, mi s-au inscenat scandaluri in speranta ca voi capata pedepse penale care sa ma oblige la demisia din Consiliu", spune Dan Grigore in scrisoarea de demisie. Marti, Grigore a avertizat ca-si va da demisia din Consiliu in cazul in care Crin Antonescu nu isi cere, pana joi, scuze pentru afirmatiile facute la adresa lui intr-o emisiune "Sinteza zilei" de la Antena 3.

Dan GrigoreFoto: Agerpres

Potrivit scrisorii de demisie citate de Paginademedia.ro, Grigore afirma: "Demisionez din Consiliul Audiovizualului pentru ca nu pot functiona intr-o institutie care e obligata sa lucreze intr-un climat de presiune permanenta, de lipsa de respect fata de reguli, de fatarnicie si de masluire sistematica a celor mai elementare principii, de monumentala rea-credinta si de poluare grava a spatiului public; pentru ca prevad o campanie electorala de o ferocitate fara precedent in care respectarea legii risca sa para chiar infractiune in ochii celor prea multi care cred ca "scopul scuza mijloacele". Iar eu vad cu oroare cum faradelegea ne duce in haos; pentru ca nu mai vreau sa suport un stres care nu produce nici cel mai mic bine social dupa ce decenii intregi am trait stresul nobil al scenelor de concert si al intalnirilor cu publicul de pretutindeni".

Dan Grigore condamna si nivelul la care a ajuns peisajul audiovizual: "Limbajul agramat si stalcirea limbii romane, injuraturile cele mai josnice, aluziile sexuale nerusinate, comportamentul sub-uman, incitarea la violenta, santajul, calomnia si amenintarea, terfelirea valorilor culturale, senzationalismul ieftin, dezinformarea, panica indusa, sunt doar cateva din instrumentele de manipulare folosite de unele posturi TV si care ne indeparteaza cu viteza luminii de lumea civilizata".

Intra pe Paginademedia.ro si citeste textul integral al scrisorii.

Grigore i-a cerut lui Crin Antonescu sa-si ceara scuze

Marti, Dan Grigore a avertizat ca-si va da demisia din Consiliu in cazul in care Crin Antonescu nu isi cere, pana joi, scuze pentru afirmatiile facute la adresa lui intr-o emisiune "Sinteza zilei" de la Antena 3. Dan Grigore a indicat editia din 1 martie a emisiunii realizate de Mihai Gadea, aratand ca in cadrul acesteia "domnul Crin Antonescu a spus ca nu am onoare".

Dan Grigore a facut aceasta declaratie la inceputul celei de-a treia sedinte CNA in care au fost discutate afirmatiile cu caracter injurios facute in ultimele saptamani in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" si in alte emisiuni ale postului Antena 3 - inclusiv editia "Sinteza zilei" in care Mihai Gadea l-a insultat pe presedintele CNAS, Lucian Duta.

Declaratia de marti a lui Dan Grigore:

  • In ziua de 1 martie am primit, prin intermediul emisiunii "Sinteza zilei" a dlui Mihai Gadea de la Antena 3, secretii encomiastice. Adica niste laude la adresa artei mele muzicale, laude proliferate de domnul director (al Antena 3 - n.r.) insusi. Alaturi de aceste laude, domnia sa si-a manifestat stupefactia ca eu, monarhist, nu raspund comandamentelor acestei institutii publice si, iata, tin cu Basescu. Si l-a intrebat pe dl Crin Antonescu ce parere are. Dl Crin Antonescu a spus ca nu am onoare. Daca dl Crin Antonescu era un simplu politician, intelegeam, sunt politicieni care mai scapa haturile. Dl Antonescu nu e un simplu politician, e presedintele unui partid al opozitiei si copresedintele unei coalitii politice. Daca domnia sa se impiedica de un ciot, adica de mine, ii propun un schimb reciproc avantajos. Daca pana la sedinta urmatoare nu "prolifereaza" scuzele de rigoare sau ceva echivalent, eu, joi, imi voi da demisia din CNA.

Dan Grigore a fost propus sa faca parte din CNA de guvernul condus de liberalul Calin Popescu-Tariceanu, in 2006.