Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat pe Gigi Becali cu 3.000 de lei, dupa ce a spus ca ii este "scarba" de romanii care au iesit in strada sa-l sustina pe Raed Arafat, informeaza RTV.net.

In luna ianuarie, sute de persoane au iesit in strada dupa ce Raed Arafat si-a dat demisia din postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, din cauza proiectului de lege a sanatatii.

Becali s-a declarat atunci "scarbit" de romanii care au iesit in strada sa-l sustina pe "arabul" Raed Arafat impotriva presedintelui Traian Basescu:

  • "Am fost scarbit cand am vazut ca mii de romani au iesit in strada ca sa-i ia apararea unui arab impotriva presedintelui Traian Basescu. Chiar daca ar fi gresit Basescu, n-ai voie sa-i iei apararea unui arab! M-am uitat cu scarba la televizor! Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada! Arafat sa se duca la el in tara, la arabi, acolo! Cum sa tin cu un arab impotriva presedintelui tarii mele? Sa nu mai puna ministru arab in viata lor!", a spus finantatorul stelist.

Miercuri, finantatorul Stelei a explicat la Romania TV ca nu a discrimnat pe nimeni si ca el nu o sa tina niciodata cu un strain, indiferent de ce nationalitate este.

"Atunci m-am referit ca nu tin cu un strain. In speta era arab, in detrimentul unui roman. Asta am spus eu. Care e discriminarea, unde jignirea? Niciodata, chiar daca n-are dreptate romanul, eu tin tot cu romanul si nu tin cu arabul, cu neamtul sau francezul. Eu cand imi spun opinia, nu discriminez", a declarat Gigi Becali.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in acest caz, decizia de a-l amenda pe Becali fiind luata in sedinta din 29 februarie.