Viorel Vasile, înlocuit miercuri de la conducerea Poliţiei Capitalei, şi şapte şefi din instituţie sunt cercetaţi prealabil, după ce în urma unui control făcut la sfârşitul anului trecut au fost găsite mai multe nereguli, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a precizat că mai multe informaţii despre această cercetare vor fi date în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la ora 15.00.

Ministrul Gabriel Berca a dispus, miercuri, încetarea împuternicirii în funcţia de directorul general al Poliţiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel, continuitatea conducerii instituţiei fiind asigurată de adjunctul acestuia, comisarul-şef Gheorghe Dumitru.

Viorel Vasile a fost schimbat, miercuri, de la conducerea Poliţiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, la postul TV Money Channel, că au existat mai multe nereguli legate de modul în care Viorel Vasile a condus Poliţia Capitalei şi de modul în care s-a implicat în soluţionarea problemelor, spunând că, deşi a constatat abateri, acesta nu a luat măsuri "pentru a le îndrepta".

Liviu Popa a spus că în urma controlului făcut la sfarşitul anului trecut la Poliţia Capitalei au fost constatate mai multe nereguli.

"Au fost constatate mai multe nereguli legate de modul în care Viorel Vasile a condus Poliţia Capitalei şi de modul în care acesta s-a implicat în soluţionarea problemelor. Deşi a constatat abateri, nu a luat măsuri pentru a le îndrepta", a spus Liviu Popa.

El a precizat că, în urma studierii acestui raport, actualul ministru de Interne Gabriel Berca a decis retragerea împuternicirii lui Viorel Vasile la conducerea Poliţiei Capitalei.

Liviu Popa declara că încă din luna ianuarie i-a prezentat fostului ministru Traian Igaş rezultatele raportului de control la Poliţia Capitalei, iar acesta i-a cerut să prezinte raportul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

El a spus că şi-a însuşit această solicitare, iar acum a prezentat acest raport şi actualului ministru, Gabriel Berca.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a spus, miercuri dimineaţă, că speră ca verificările dispuse la Secţia 14 Poliţie din Capitală în cazul agentului Gheorghe Vlădan să fie definitivate în cursul acestei zile.

"Sper ca în cursul acestei zile să avem rezultatele acestui control la Secţia 14 Poliţie", a spus Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, care a precizat că agentul Gheorghe Vlădan era cunoscut drept "un om agresiv".

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a dispus, marţi dimineaţă, verificări privind modul de soluţionare a plângerilor depuse împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi a modului în care acesta a obţinut autorizaţia pentru armă, cu care a deschis focul în coaforul din Dorobanţi.

Astfel, verificările vizează modul în care au fost soluţionate plângerile depuse la Poliţie împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi modul în care agentul a obţinut autorizaţia pentru deţinere de armă. Totodată, sunt făcute verificări privind atribuţiile serviciului care autorizează deţinerea de arme.

Autorul atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, Gheorghe Vlădan, a fost arestat preventiv marţi seară, pe o perioadă 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la această faptă.

Acesta a tras 11 gloanţe cu un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, ucigând-o pe soţia sa şi pe casiera de la coafor şi rănind alte şase persoane.

Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI.

În 1 martie, Florina Vlădan l-a reclamat pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de câteva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atentă a cazului.

Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, iar primul termen de judecată trebuia să aibă loc miercuri, 7 martie.