Permisul de port-arma al lui Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din Dorobanti, a fost obtinut prea usor, dosarul acestuia fiind incomplet, a declarat miercuri seful Politiei Romane, Liviu Popa. Potrivit acestuia, din dosarul pentru obtinerea permisului de port-arma lipseau avizul psihologic, cazierul juridic si fisa de cunoastere a petentului (cel care cere autorizatie de detinere de arma letala). Astfel, va fi sesizat Parchetul in cazul ofiterilor implicati in eliberarea permisului de port-arma, pentru neglijenta in serviciu, a anuntat Liviu Popa.

Seful IGPR, Liviu Popa, a sustinut o conferinta de presa cu privire la concluziile anchetei in cazul atacului armat de la coaforul din zona Dorobanti:

  • Ca urmare a verificarilor efectuate, am stabilit ca dosarul de autorizare a permisului de arma a fost incomplet. Permisul de arma a fost obtinut cel putin usor si vom sesiza parchetul competent cu privire la comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu fata de ofiterii implicati in autorizarea permisului pentru detinatorul de arma
  • Din dosar lipseau avizul psihologic, cazierul juridic si fisa de cunoastere a petentului
  • Impotriva criminalului au fost depuse un numar de 14 plangeri, 11 au fost solutionate, trei sunt in curs de solutionare. Dintre acestea, una singura a fost depusa de fosta sotie, restul de vecini si cunostinte ale criminalului
  • Din punct de vedere politienesc, nu au fost respectate anumite proceduri, s-a dispus cercetarea prealabila fata de patru ofiteri de la Sectia 14 de Politie
  • S-a dispus cercetarea prealabila fata de sapte ofiteri cu functie de conducere din Politia Bucuresti
  • Acest criminal nu a fost niciodata politist, acest criminal nu a avut niciodata de a face cu Politia Romana, acest inivid este sofer, nu este politist

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse la Politie impotriva lui Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma, cu care a deschis focul in coaforul din Dorobanti. Totodata, au fost dispuse verificari privind atributiile serviciului care autorizeaza detinerea de arme.

Autorul atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a fost arestat preventiv marti seara, pe o perioada 29 de zile, pentru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta.

Acesta a tras 11 gloante cu un pistol Glock de noua milimetri cu incarcator de 19, ucigand-o pe sotia sa si pe casiera de la coafor si ranind alte sase persoane.

Gheorghe Vladan lucra ca sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, anterior el fiind angajat ca sofer la MAI.

In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv.

Gheorghe Vladan mai fusese reclamat de cateva ori si de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, iar primul termen de judecata trebuia sa aiba loc miercuri, 7 martie.