Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus, marti dimineata, verificari "pe toate palierele" privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma cu ajutorul careia a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Criminalisti, la locul ataculuiFoto: Agerpres

Doua dintre victimele atacului armat, internate la Spitalul Elias, au fost operate cu succes in cursul noptii, pentru extragerea gloantelor - o femeie de 32 de ani, impuscata in coapsa, si un pacient impuscat in genunchi.

Procurorii afirma ca Gheorghe Vladan si-a ucis sotia cu un singur foc de arma. Casiera coaforului a fost lovita de trei gloante

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat marti ca agentul Gheorghe Vladan, autorul atacului de la coaforul din blocul bucurestean Perla, si-a ucis sotia cu un singur foc de arma, in timp ce casiera a fost impuscata de trei ori. Intr-un comunicat difuzat de Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul institutiei, se precizeaza ca cele doua victime au decedat ca urmare a plagilor produse prin impuscare.

Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Gheorghe Vladan, in fata procurorilor: Nu imi aduc aminte nimic * Fiul sotilor Vladan: Mi-a zis ca ma iubeste si o iubeste si pe mama

Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de luni, de la coaforul din zona Perla, le-a spus marti procurorilor ca "nu isi aduce aminte nimic" din cele intamplate cu o zi in urma, potrivit televziunilor de stiri. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a preluat marti cazul, a precizat ca in urma identificarii victimelor s-a stabilit ca agentul Gheorghe Vladean a tras un glont in sotie, care i-a lezat inima si un plaman, in timp ce casiera a fost impuscata de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plamani. Cele doua femei au murit in urma atacului. Tot marti, procurorii au perchezitionat locuinta lui Gheorghe Vladan, acesta fiind pus fata in fata cu fiul sau, caruia i-a spus ca "Ii pare rau".

"Mi-a zis ca ma iubeste si o iubeste si pe mama", a declarat presei fiul sotilor Vladan, adaugand ca tatal sau "Nu stie nici el" de ce a facut acest gest.

Avocata din oficiu a lui Gheorghe Vladan a declarat ca barbatul se afla sub tratament pentru depresie severa, nu este constient de gravitatea celor intamplate, dar regreta ce a facut si a intrebat de mai multe ori daca sotia lui traieste.

Gheorghe Vladan se afla, la aceasta ora, in fata magistratilor, care urmeaza sa decida daca emit mandat de arestare preventiva pe numele sau.