Agentul de politie Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de luni seara la blocul Perla din Bucuresti, fusese convocat pentru luni dupa-amiaza, pentru a fi audiat, dupa ce fusese reclamat de sotie la Sectia 14 Politie, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, citata de Mediafax. Marti, surse judiciare au afirmat ca politisti ai Sectiei 14 sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei.

Sarca a precizat ca in data de 1 martie Florina Vladan a reclamat la Sectia 14 de Politie faptul ca sotul sau o ameninta, ea precizand ca se afla in actiune de divort cu Gheorghe Vladan si ca acesta detine o arma de foc.

Pentru luni, partile fusesera convocate telefonic la Sectie.

Barbatul a fost convocat la Sectia 14 Politie pentru luni, la ora 14.00, insa nu s-a prezentat, a afirmat Diana Sarca.

Luni dupa-amiaza, Gheorghe Vladan a intrat in coaforul unde sotia sa lucra. Casiera a incercat sa-l dea afara, iar politistul a scos pistolul pe care il purta la spate si i-a tras un glont in cap, femeia decedand pe loc.

Apoi politistul a tintit-o pe sotia sa, Florina, in care a tras trei focuri de arma, dupa care a continuat sa traga in celelate persoane din zona, ranind sase.

Vladan ar fi tras zece gloante cu pistolul sau Glock de 9 milimetri, pe care il detinea din luna octombrie 2010.

Dupa ce a plecat din coafor, Vladan s-a dus in cladirea Transelectrica din apropiere, unde i-a pus paznicului pistolul pe masa, apoi l-a sunat pe fiul sau, spunandu-i ce a facut.

Paznicul a sunat la 112 alertand autoritatile.