Autorul atacului de luni, de la coaforul din blocul Perla din Bucuresti, a fost prezentat marti magistratilor care au decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile. Gheorghe Vladan, autorul atacului armat, soldat cu doi morti si sase raniti, este angajat al MAI din 2007, detinea arma legal din 2010 si a fost testat psihologic ultima oara anul trecut, a informat, luni, Politia Capitalei intr-un comunicat.

Locul ataculuiFoto: Hotnews

Ora 19:00: Magistratii au decis arestarea preventiva a lui Vladan, pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Ora 13:35: Anchetatorii fac perchezitii, marti dupa-amiaza, la locuinta atacatorului care a deschis focul, luni seara, la coaforul din zona Perla din Bucuresti, anunta Realitatea Tv.

Ora 11:48: Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus, marti dimineata, verificari "pe toate palierele" privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma cu ajutorul careia a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Ora 10:30: Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan, sotia atacatorului, a facut, pe data de 1 martie, plangere impotriva sotului sau, pe care il acuza de comportament agresiv, precizand ca acesta detine arma de foc. Politistii sunt cercetati disciplinar din cauza ca nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Florina Vladan a fost impuscata mortal in atacul de luni.

Ora 10:14: Cazul atacului de la Perla a fost preluat de Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ora 9:55: Doua dintre victimele atacului armat, internate la Spitalul Elias, au fost operate cu succes in cursul noptii, pentru extragerea gloantelor - o femeie de 32 de ani, impuscata in coapsa, si un pacient impuscat in genunchi. O a treia pacienta, cu fractura de tibie, va fi reevaluata marti dimineata in vederea stabilirii tratamentului.

"Din primele date rezulta ca autorul agresiunii este V. Gheorghe de 53 de ani, din Bucuresti. Acesta este angajat M.A.I. din anul 2007 intr-o structura auxiliara. Detinea arma in mod legal din anul 2010 si a fost testat psihologic, ultima oara in anul 2011, de fiecare data trecand cu bine aceste examinari. Arma in cauza este o arma personala si nu de serviciu, iar barbatul se afla in timpul liber", a precizat luni Politia Capitalei, intr-un comunicat.