Mai sunt 97 de zile pana la alegerile locale si aproximativ 60 de zile pana la startul oficial al campaniei electorale. Partidele si politicienii au inceput sa se reconecteze la electorat. PDL a folosit greva parlamentarilor USL pentru a declansa o campanie negativa la adresa opozitiei. USL s-a lansat in variante online unde a facut harta mafiei portocalii si a declansat o serie de campanii, toate orientate impotriva puterii. Roberta Anastase a trimis in colegiul ei din Prahova ciocolate si esarfe, Cristian Poteras si Elena Udrea s-au intalnit cu presedintii de asociatii de bloc. La PSD, Robert Negoita s-a reinventat in Supereroul N "care l-a salvat pe Mos Craciun de hraparetele maini portocalii".

capura-supererouln.roFoto: captura Internet
  • Robert Negoita (PSD) despre supereroul N: E laudabil ca a aparut acest supererou si vrea sa faca niste lucruri in sector (n.r. Sectorul 3), iar primarul in functie nu stia despre ele

PDL-UNPR s-a apropiat de electorat cu cicolate, pungi cu alimente, haine si afise anti-USL

Inca din decembrie 2011 PDL a initiat o campanie in Bucuresti prin care indeamna cetatenii sa cumpere produse romanesti. In capitala au fost montate in zonele centrale si in cartiere bannere cu mesaje similare: "Cumpara produse romanesti. Astfel voi putea crea noi locuri de munca"; "Cumpara alimente produse in tara ta! Nu lasa economia sa moara"; "Cumpara produse romanesti. Astfel imi voi putea pastra locul de munca". Campania apartine PDL Bucuresti -Organizatia Oamenilor de Afaceri.

La jumatatea lunii februarie PDL prin secretarul general Ioan Oltean a demarat campania "parlamentarii chiulangii" a carei tinta sunt senatorii si deputatii USL aflati in greva

PDL-Oltean-afise

PDL-Oltean-afise

Foto: citynews.ro

parlamentara. PDL a impartit afise cu numele si poza parlamentarilor PSD, PNL si PC pe care scrie "Parlamentarii PSD, PNL si PC au intrat in greva de lux". Pe plan local primarii si deputatii au inceput si ei sa se apropie de alegatori. Unii au trimis felicitari alegatorilor, altii au impartit pungi cu alimente sau haine.

Antena 3 a relatat ca un primar PDL din Gorj ar fi impartit in comuna paltoane kaki similare uniformelor militare.

RTV a relatat ca in mai multe localitati din Prahova au fost impartite pachete ce contineau ciocolate, esarfe si felicitari cu pozele membrilor PDL: Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, deputatul democrat liberal Sever Voinescu si prefectul Adrian Dobre.

Presa din Prahova consemneaza ca PDL ar fi impartit pungi cu alimente in Ploiesti. In Prahova, site-urile ziarelor locale sunt pline cu felicitari de 1 martie din partea politicienilor locali. In Suceava presa locala a acuzat UNPR ca a sponsorizat un concurs de natatie cu conditia ca un banner cu sigla partidului sa fie amplasat in holul unei scoli.

RTV a relatat ca in sectorul 6 in biserici au fost distribuite teancuri de reviste cu realizarile si promisiunile primarului Cristian Poteras (PDL).

Tot in sectorul 6 Elena Udrea si Cristian Poteras s-au intalnit cu mai multi presedinti de asociatii de locatari. Elena Udrea a fost aleasa deputat in Parlamentul Romaniei dupa ce a candidat intr-un colegiu din sectorul 6. Vezi aici un filmulet realizat de Petrisor Obae-paginademedia.ro

Site-ul oficial al PDL este in acest moment inactiv.

USL s-a lansat online si a inventat eroi de benzi desenate

uslonline.ro captura foto

uslonline.ro captura foto

Foto: Hotnews

Ca replica la afisele PDL in care parlamentarii USL erau catalogati chiulangii, PSD si PNL au raspuns cu un set de afise in care explicau de ce sunt in greva parlamentara. Astfel USL a realizat afise cu pozele lui Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc si Roberta Anastase pe care au scris urmatoarele: "Protestam pentru ca ei fura 1,2 miliarde de euro pe luna, nu ii ajuta pe romanii afectati de zapezi daca nu au votat PDL, au taiat salariile si au scumpit totul in Romania, au desfiintat spitalele, au indatorat fiecare roman cu peste 5000 de euro! Revenim in Parlament doar cand pleaca Anastase! USL continua protestul parlamentar!"

USL a lansat de curand si site-ul uslonline.ro unde sunt gazduite mai multe campanii ale aliantei. In acest moment pe site sunt active sapte campanii majoritatea sunt impotriva PDL sau a presedintelui Traian Basescu. USL are pe site si o sectiune interactiva in care utilizatorii pot semnala un abuz al puterii, pot detalia profilul baronului local sau pot citi cele 10 modalitati prin care PDL va fura alegerile.

Deputatul Robert Negoita despre care presa a relatat ca ar putea sa candideze la Primaria Sector 3 s-a dedublat in Supererou. Pe site-ul sau deputatul are o trimitere la pagina supererouln.ro pagina dedicata lui "N supereroul sectorului tau". Pe site sunt postate mai multe bezi desenate in care Supereroul N face dreptate in sectorul 3. Intr-una din benzile desenate supereroul "lupta pentru a rezolva problemele comunitatii si il salveaza pe Mos Craciun din hraparetele maini portocalii" :) Pe site-ul propriu Negoita anunta ca poti sa mergi la teatru cu "Fundatia Robert Negoita" si ca a impartit flori si martisoare de 1 martie.

Contactat de HotNews.ro Robert Negoita (PSD) a declarat ca Supereroul N este o forma de comunicare alternativa. "Trebuie sa mai avem si personaje pozitve ca suntem plini de personaje negative. Supereroul e supererou. Eu nu pot sa fiu supererou. Doamne fereste!", a declarat Robert Negoita.

Cat despre o posibila candidatura la primaria Sector 3, Negoita a declarat ca "nu este o chestiune relevanta" si ca sunt si altii care doresc sa candideze si ca "nu pot candida toti".

"E important ce vrea sa faca acest supererou. E laudabil ca a aparut acest supererou si vrea sa faca niste lucruri, iar primarul in functie nu stia despre ele sau nu a facut nimic in sensul de a le rezolva", a mai mentionat Robert Negoita.

In schimb, unii parlamentari PSD precum Adrian Tutuianu, Ioan Mang sau Nicolae Baniciou au preferat sa ofere martisioare sau sa duca ajutoare sinistratilor si apoi evident au postat poze pe paginile personale. Nici Adrian Nastase nu a ratat ocazia de a posta cateva imagini cu ajutoarele pe care le-a dus in Mizil in colegiul in care a fost ales deputat.

Dan Diaconescu a ales sa se apropie de alegatori prin martisoare personalizate cu chipul sau. In sectorul 6, filiala locala si Cristinel Eftimie - candidatul la primarie au organizat pe 27 martie o cina pentru 600 de persoane asistate social. In Constanta partidul lui Diaconescu a impartit flori.

NOTA: Folosind formularul de la finalul articolului cititorii hotnews.ro sunt rugati sa transmita imagini cu felicitarile, banerele, martisoarele primite de la primarii, parlamentarii si politicienii din colegiul lor.