Defectiunea la serverul pe care functiona aplicatia pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare s-a rezolvat luni dimineata, iar inscrierile au putut incepe, cu circa doua ora intarziere. Potrivit Ministerului Educatiei, serverul s-a defectat in cursul noptii, in urma unor pene de curent succesive. "Cu softul nu este nici o problema, functioneaza a fost testat toata saptamana trecuta, s-au introdus mii de fise," a declarat vicepresedintele Siveco, dezvoltatorul aplicatiei.

Purtatorul de cuvant al ministerului, Tudorel Urianu, declarase luni dimineata pentru HotNews.ro ca este vorba de o defectiune la serverul pe care sunt stocate datele, afectat de doua pene de curent succesive, nu cu softul. "In momentul de fata se face transferul de date pe alt server si totul se va defasura normal. Este vorba de o intarziere de o ora, o ora si jumatate, ceea ce nu poate fi un pericol pentru procesul de inscriere".

Multi parinti au mers luni dimineata la scoli pentru a-si inscrie copiii in grupa pregatitoare, insa nu au putut face acest lucru, reprezentantii unitatilor spunandu-le sa astepte pana cand softul va fi functional sau se revina, inscrierea putandu-se face pana la ora 16.00.

In perioada 5-16 martie se va face depunerea cererilor de inscriere ale parintilor care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie, precum si cererile de inscriere ale parintilor care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.

Afisarea listelor copiilor inmatriculati in prima etapa si a locurilor ramase libere se va face la unitatile de invatamant in 19 martie.

Potrivit metodologiei, unitatile de invatamant vor trebui sa faca publice criteriile specifice care vor fi folosite pentru departajare in cazul in care exista mai multe cereri din afara circumscriptiei decat locuri libere.

  • Citeste aici explicatiile Siveco:

Defectiunea de la serverul pe care functiona aplicatia pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare s-a rezolvat/Incep inscrierile

Echipamentul hardware s-a blocat. Aplicatia a fost dezvoltata si implementata de Siveco cu titlu gratuit