Liderul Partidului Comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, a criticat sedinta comuna a guvernelor Republicii Moldova si Romaniei, sambata, in cadrul unui miting sustinut la Chisinau, calificand vizita premierului moldovean Vlad Filat la Iasi drept un act de tradare si o "umilinta in fata romanilor", potrivit Mediafax, care citeaza Pro Tv Chisinau.

Comunistii au manifestat pentru a cincea sambata consecutiv in Piata Marii Adunari Nationale, unde s-au reunit aproximativ 1.000 de persoane, potrivit politiei. Liderul comunistilor a criticat dur vizita premierului Vlad Filat la Iasi, afirmand ca acesta este un act de tradare. "S-a umilit in fata romanilor", a declarat el.

Voronin a recomandat, de asemenea, Guvernului Republicii Moldova sa ramana la Iasi pentru totdeauna daca este atat de indreptat spre politica romaneasca, potrivit Info-Prim Neo. In cadrul manifestatiei, comunistii au facut si glume pe seama liderilor AIE, ironizandu-i in versuri.

Sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean a fost organizata sambata la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a durat aproximativ trei ore. Aceasta a fost prima reuniune comuna a celor doua guverne.

Ministrii Guvernului Romaniei si cei ai Cabinetului Republicii Moldova au semnat, la finele sedintei comune, mai multe acorduri de colaborare bilaterala, inclusiv Planul de actiune pentru aplicarea Parteneriatului Strategic privind integrarea europeana a statului moldovean.