"Credem ca un dialog pragmatic asezat pe intelegeri si explicatii foarte clare foloseste ambelor capitale. Cred ca este nevoie de un dialog care sa clarifice si sa rezolve tensiunile existente", a declarat premierul roman Razvan Mihai Ungureanu despre relatiile cu Moscova dupa alegerile prezidentiale care vor avea loc duminica in Federatia Rusa. La randul sau, premierul moldovean Vlad Filat a spus sambata ca, "dincolo de relatiile actuale, noi privim lucrurile in perspectiva si Federatia Rusa este un partener economic important pentru noi".

Filat si UngureanuFoto: Hotnews

Cum vad premierii roman si moldovean relatiile cu Rusia dupa alegerile de duminica:

Mihai Razvan Ungureanu

"Raporturile dintre noi si Federatia Rusa se desfasoara cel putin pe doua paliere, ceea ce face ca relatia dintre cele doua tari sa fie mult mai complexa: in interiorul Uniunii Europene, ca tara membra, si atributiile bilaterale mijlocite in relatia dintre Bucuresti si Republica Moldova.

Nu vream sa ascundem faptul ca vedem in Federatia Rusa un partener economic important pentru noi, un partener de valoare.

Credem ca un dialog pragmatic asezat pe intelegeri si explicatii foarte clare foloseste ambelor capitale. Cred ca este nevoie de un dialog care sa clarifice si sa rezolve tensiunile existente.

Ca partener economic, Federatia Rusa poate fi un partener important pentru Romania. In programul nostru guvernamental este prevazut si acest aspect, consolidarea relatiilor cu acest gen de parteneri".

Vlad Filat

"Dincolo de relatiile actuale, noi privim lucrurile in perspectiva si Federatia Rusa este un partener economic important pentru noi.

Rusia este participant in procesul de implementare a proiectului transnistrian. De aceea am construit si vom construi in continuare relatia cu Federatia Rusa".