Prim-vicepresedintele PDL, Teodor Baconschi, a declarat la RFI ca "ar fi bine ca reformele sa continue in mod convingator in Republica Moldova", intrucat tara "nu poate plusa in logica europeana doar pentru ca e putin mai harnica decat celelalte state din Parteneriatul Estic". Declaratiile fostului ministru de Externe vin in contextul in care sambata, la Iasi, va avea loc o sedinta comuna de Guvern Romania-Moldova.

RFI afirma ca sambata, la Iasi, are loc un moment important: prima sedinta comuna de guvern Romania-Republica Moldova. Va fi semnat un plan de actiune pentru integrarea europeana a Republicii Moldova si, de asemenea, vor fi discutate si unele proiecte comune transfrontaliere.

Intr-un interviu pentru RFI Romania, Teodor Baconschi a vorbit despre mizele acestei sedinte de Guvern si despre eforturile pe care trebuie sa le faca Moldova, pentru a se apropia de Uniunea Europeana.

Teodor Baconschi apreciaza ca "de doi ani si ceva, relatia bilaterala a fost restructurata in jurul unei logici pro-europene".

"Cred ca acest exercitiu bilateral interguvernamental este pe de o parte emblematic pentru noua relatie si pe de alta parte, important la nivelul proiectelor comune care s-au schitat intre Chisinau si Bucuresti, in domenii economice si mai ales in domeniul integrarii Republicii Moldova la reteaua energetica europeana", a afirmat fostul sef al diplomatiei romane.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.