VIDEO De ce spune Avocatul Poporului ca legea ANI este neconstitutionala. Plus: De ce sunt parlamentarii UDMR exasperati de investigatiile agentiei

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 2 martie 2012, 17:03 Actualitate | Esenţial


Avocatul Poporului sustine, intr-un punct de vedere trimis Curtii Constitutionale, ca legea ANI este neconstitutionala pentru ca, in 2010, Parlamentul a copiat in lege mai multe texte declarate neconstitutionale de CCR. Curtea Constitutionala trebuie sa decida daca va invalida pentru a treia oara legea de functionare a ANI in urma unei exceptii de neconstitutionalitate ridicate de deputatul UDMR Mate Adras, acuzat de ANI de conflict de interese pentru ca si-a angajat sotia la biroul parlamentar.
 • György Frunda despre investigatiile ANI: Isi incalca atributiile, trimit adrese in strainatate, in care se intereseaza asupra situatiei averii senatorilor, deputatilor, ministrilor, consilierilor judeteni, consilierilor locali, primarilor si presedintilor.

Seful institutiei Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a explicat pentru HotNews.ro ca punctul de vedere trimis CCR este bazat pe doua decizii anterioare ale Curtii care invalidau mai multe texte din lege. Avocatul Poporului sustine ca, in esenta, legea ANI este neconstitutionala pentru ca textele de lege invalidate de CCR au fost transpuse de Parlament in noua lege a ANI aprobata in august 2010.


 • “In momentul in care legea ANI a fost completata in Parlament s-a constatat ca textele completatoare sunt identice cu cele declarate anterior neconstitutionale de Curtea Constitutionala prin doua decizii date in 2010. Legea ANI trebuie sa ramana, dar fara acele atributii jurisdictionale. Nu e nici un fel de problema daca doua-trei texte din lege sunt declarate neconstitutionale. Deciziile CCR spun ca acele texte de lege invocate ar incalca cateva principii legate de jurisdictie. Mai precis ANI ar dobandi atributii jurisdictionale ceea ce este de neimaginat in conditiile separatiei puterilor actuale”, a explicat Gheorghe Iancu
CCR a solicitat Avocatului Poporului un punct de vedere dupa ce Curtea de Apel Cluj a transmis o exceptie de neconstitutionalitate solicitata de deputatul UDMR Mate Andras, acuzat de ANI de conflict de interese pentru ca si-a angajat sotia la biroul parlamentar.

Punctul de vedere al Avocatului Poporului in care spune ca legea ANI este neconstitutionala are la baza aproximativ aceleasi argumente utilizate de deputatul Mate Andras in solicitarea adresata Curtii de Apel Cluj. Citeste argumentele Avocatului Poporului in punctul de vedere trimis la CCR:

 • Analizând dispoziţiile art. 1 alin. (3), art. 6 lit. e), art. 10, art. 12 alin. (1) şi (2), art. 13- 19 şi ale art. 20-26 din Legea nr. 176/2010, care fac obiectul prezentei excepţii de neconstituţionalitate, constatăm că anumite soluţii legislative prevăzute de aceste texte legale sunt similare cu cele declarate anterior neconstituţionale prin deciziile mai sus menţionate, fiind preluate in conţinutul Legii nr. 176/2010 sau suportând modificări neesenţiale, de formă, iar nu de esenţă. [...]
 • Prin Decizia nr. 1415/2009, Curtea Constituţională a statuat câ puterea de lucru judecat insoţeşte actele jurisdicţionale, deci şi deciziile Curţii Constituţionale, se ataşează nu numai dispozitivului, ci şi considerentelor pe care se sprijină acesta, soluţia fiind aceeaşi şi pentru efectul general obligatoriu al deciziilor Curţii Constituţionale. Ca atare, apreciem că textele legale criticate incalcă şi art. 1 alin. (3) şi (4), art. 23 alin. (11), art. 26, art. 124 alin. (2) şi art. 126 alin. (2) din Constituţie.
 • Faţă de cele de mai sus, considerăm că dispoziţiile supuse controlului de constituţionalitate din Legea nr. 176/2010 sunt neconstituţionale in măsura in care menţin solutiile legislative care au fost constatate, prin Deciziile Curţii Constituţionale nr. 415/2010 şi nr. 1018/2010, ca fiind in contradicţie cu prevederile Legii fundamentale.

In noiembrie 2010, deputatul UDMR, Mate Andras, acuzat de ANI de conflict de interese pentru ca si-a angajat sotia la biroul parlamentar, a solicitat Curtii de Apel Cluj sa-i admita o exceptie de neconstitutionalitate care vizeaza legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate. Mate Andras sustine ca legea ANI este neconstitutionala in totalitate, ca agentia este o “structura paraconstitutionala”, ca legea de functionare a institutiei a fost adoptata cu incalcarea prevederilor legale. Curtea de Apel Cluj a admis exceptia invocata de Mate si a sesizat Curtea Constitutionala care acum trebuie sa se pronunte daca legea ANI este sau nu constitutionala.


Pe langa deputatul Mate Andras, varf de lance al luptei impotriva ANI este senatorul György Frunda. Intr-o sedinta a Biroului Permanent al Senatului din februarie 2012 in care a fost pus in discutie raportul de activitate al ANI, acesta a explicat de ce este atat de pornit impotriva agentiei.

Senatorul UDMR a argumentat ca inspectorii ANI isi incalca atributiile atunci cand solicita date despre parlamentari sau functionari de la diverse institutii din tara sau din afara tarii. De asemenea, Frunda a luat apararea coegilor sai senatori Mircea Diaconu si Mircea Cinteza care au fost investigati de ANI, declarati incompatibili si nevoiti sa aleaga intre parlament si celelalte functii pe care le detineau. Vezi mai jos expunerea senatorului UDMR:

ANI isi incalca atributiile. Agentii de integritate trimit scrisori catre directiile financiare de la consilii judetene, de la consilii locale, catre carti funciare.

Trimit adrese in strainatate, in care se intereseaza asupra situatiei averii senatorilor, deputatilor, ministrilor, consilierilor judeteni, consilierilor locali, primarilor si presedintilor. Acest lucru nu este de competenta lor.

 • Agentia Nationala de Integritate este autoritate administrativa autonoma. Acest lucru, tradus in româneste, inseamna ca daca Agentia Nationala de Integritate sau un inspector considera ca un demnitar de stat a savârsit o infractiune, trebuie sa se adreseze parchetului competent in personam si in rem, iar aceia sa faca investigatiile necesare. De ce? Pentru ca atunci Parchetul are o raspundere. Agentia Nationala de Integritate nu are nicio raspundere si se comporta ca un organ de investigatie judecatoreasca.
 • Si fac un apel catre dumneavoastra – eu sunt baiatul rau in toata aceasta poveste, pentru ca o spun si la radio si la televiziune, nu este vorba de lupta mea personala, m-au verificat si in pantofi ce am si n-au reusit sa gaseasca nimic pentru ca sunt corect si sunt cinstit, dar in interesul cetateanului român, pentru ca sunt verificate peste un milion de persoane in tara aceasta – atentie – nu sunt verificati numai 470 de deputati si senatori, functionarii si familiile lor reprezinta peste un milion de oameni.
 • Si noi avem obligatia politica – indiferent din ce partid facem parte – si morala sa readucem Agentia Nationala de Integritate, sa-i condamnam pe corupti si sa modificam legea acolo unde trebuie.
 • Pentru ca va pun o intrebare aproape retorica: vi se pare normal ca Mircea Cinteza sa trebuiasca sa aleaga intre a fi director, sef de sectie sau sa fie senator, când era aici toata ziua? si dimineata, inainte de a veni la Senat, mergea, opera si dupa masa, dupa ce termina cu Senatul, mergea la lucru. Vi se pare normal ca Mircea Diaconu sa nu poata fi director de teatru pentru ca este senator?
 • Nu ne dam seama ca este intentia unora de a demonetiza, descalifica, deprofesionaliza Senatul si Parlamentul in general? Ca vor oameni marioneta care sa nu aiba cunostintele necesare, sa nu aiba coloana vertebrala necesara, sa nu aiba determinarea necesara, ca sa poata spune da sau nu in probleme politice.

Consiliul Național de Integritate (CNI) urmeaza sa numeasca un nou presedinte si vicepresedinte pentru Agentia Nationala de Integritate in urma unui concurs. CNI a anuntat ca pentru functia de presedinte al ANI au intrat in cursa Horia Georgescu actualul secretar general al ANI si Ionel Garlesteanu. Pentru functia de vicepresedinte candideaza Bogdan Stan, Marius Balan si Lovász András Miklos. Concursul pentru ocuparea celor doua functii urmeaza sa se desfasoare in doua etape: pe 5 martie are loc proba scrisa iar pe 21 martie candidatii vor sustine un interviu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4372 vizualizari

 • +26 (26 voturi)    
  dusmanul ANI e prietenul UDMR (Vineri, 2 martie 2012, 17:22)

  gigi n [anonim]

  ”Felicit” UDMR-ul pentru ca a trecut pe locul intai ca apărător al corupților.Imi mentin speranta in desfiintarea acestei gasti .
  • +9 (9 voturi)    
   Pai da (Vineri, 2 martie 2012, 20:56)

   w [anonim] i-a raspuns lui gigi n

   Sunt stiuti cativa membri UDMR si functionari de la PMB care au conturi cu 7 cifre in Elvetia. De aceea se trimit adrese acolo.
 • +18 (18 voturi)    
  Ipocriti si nesimtiti (Vineri, 2 martie 2012, 17:28)

  Ionel [anonim]

  De ce va deranjeaza sa fiti controlati ?
  Daca sintei cinstiti nu veti avea nimic de pierdut.
  Cat despre conflictul de interese noi,oamenii normali, prezumam ca aveti suficiente legi sa elaborati incat sa mai lucrati si in particular in alte domenii.Iar nevestele ar face bine sa-si gasesca un alt loc de munca, ca nu te-ai facut parlamentar pe viata.
  Pana la urma daca vrei sa fii chirurg sau director de teatru poti foarte bine sa nu candidezi si sa te limitezi la ce vrei sau ce iti place sa faci.
  Oamenii normali va dispretuiesc profund, aveti cea mai proasta cota de incredere dintre toate institutiile de stat. De ce ?
  Voi va intrebati de ce ?
 • +19 (19 voturi)    
  Elementar (Vineri, 2 martie 2012, 17:31)

  yo7 [anonim]

  Ce e asa de greu de priceput ca nu e normal sa-ti atribui ca parlamentar bani publici pentru o alta institutie pe care o conduci? Asa s-a ajuns ca unii sa se plimbe cu masini de lux cumparate pe banii contribuabililor. Prostia o putem detecta cu un test de inteligenta dar nesimtirea cum o masuram? UDMR-ul a ajuns mai rau ca PSD-ul ...
  • +10 (10 voturi)    
   Propunere (Vineri, 2 martie 2012, 17:55)

   eu [anonim] i-a raspuns lui yo7

   pentru test de "lipsa de simtire": usurinta cu care respectivii (cei de mai sus, din articol) fac, IN PUBLIC, afirmatii pentru care in alte tari aveau instant, avand in vedere de catre cine sunt facute si, ca atare, impactul deosebit de grav (seamanarau cu subminare a economiei romanesti pe fata), .....deschise dosare penale.......daca nu cumva erau si condamnati in dosarele respective....pana la inchiderea editiei!

   In studiile de specialitate la nivel international se ia in calcul si " aparenta ca integritatea unei persoane este afectata".......cum ar fi, de exemplu, primirea unui cadou a carei valoare sa fie ceva mai mult decat simbolica.......nicidecum, in flagrant fiind, precum cei de mai sus, sa iesi "la rampa"sa ceri desfiintarea ANI!

   Eu ii sfatuiesc sa apeleze la CEDO cu cererea respectiva....poate asa afla si ei ca se poate face inclusiv puscarie pentru asa ceva si mai scapam si noi de niste ...."ïnteligenti"!
 • -9 (9 voturi)    
  intrebare (Vineri, 2 martie 2012, 17:37)

  costel [anonim]

  de ce trebuie ca declaratiile de avere sa fie vazute si de cetateni din alte tari? pt ca daca sunt pe net le vede toata lumea, nu doar contribuabilul din Romania. Cel mai corect e sa fie trimise la ANI, iar cei interesati sa le ceara de acolo.
  • +13 (13 voturi)    
   pentru ca... (Vineri, 2 martie 2012, 17:48)

   ribelalu [anonim] i-a raspuns lui costel

   Sunt functionari PUBLICI nu privati. Si daca sunt publici atunci publica e si averea lor. Mai mult de atat, nimeni nu e pus cu forta in functia asta publica. Toti cand se angajeaza acolo stiu regulile. Daca doresc anonimitate sa treaca in sectorul privat sa vada cum e sa muncesti din greu pentru fiecare banut.
   • 0 (0 voturi)    
    Sabloane (Sâmbătă, 3 martie 2012, 11:21)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui ribelalu

    1. Declaratiile de avere sunt publice, asa trebuie sa fie si sa ramana.
    Daca doresc anonimat sa treaca in sectorul privat. CORECT
    Mai departe sunt sabloane bagate pe gat de cineva.
    Adica, nu toti cei din sectorul public trag chiulul, asa cum nu toti din sectorul privat muncesc (vezi baietii din energie, regii asfaltului, etc, etc.)
    Asta doar daca incerci sa judeci cu propriul neuron... daca il citezi pe al altuia (Basescu spre exemplu) vorbesti despre bugetarii grasi, chiulangi, etc... de parca Basescu a fost altceva decat bugetar toata viata lui...(la fel si toata clica de ideologi ai partidELOR)... sau gresesc?!
  • +6 (6 voturi)    
   Alta intrebare (Vineri, 2 martie 2012, 17:56)

   sile [anonim] i-a raspuns lui costel

   De ce nu doare prostia?

   Raspunsul la intrebarea ta e foarte simplu: pentru ca asta inseamna public, acces pentru toata lumea. Si asta inseamna sa fii demnitar: pentru ca esti mai susceptibil sa comiti abuzuri, vei avea mai multe obligatii decat un cetatean de rand.
  • +9 (9 voturi)    
   ce relevanta are (Vineri, 2 martie 2012, 18:20)

   _Rem [utilizator] i-a raspuns lui costel

   ca le vad si alte tari? corect ar fi sa nu trebuiasca sa merg la ANI pentru orice parlamentar. corect ar fi ca orice proiect, orice plati, orice actiune a unui demnitar sau functionar platit din ban public sau care foloseste bani publici sa poata fi urmarit pe internet de oricine.

   si ca sa reiterez ce a zis Ionel mai sus: vrei sa iti asumi rolul de parlamentar al Romaniei? Atunci reprezinti un colegiu intreg de oameni, muncesti in numele lor, esti platit in numele lor si interesul lor trebuie sa fie tot ce intereseaza. Este mai important pentru tine sa fii rector sau director? Nu iti asuma aceasta responsabilitate. Eu nu cred ca poti sa le faci pe amandoua intr-un mod responsabil si eficient. Decat daca chiulesti masiv de la sedintele parlamentului, ceea ce se si face.
 • +11 (11 voturi)    
  Ce nu e clar? (Vineri, 2 martie 2012, 17:38)

  sile [anonim]

  In Romania, legea si ordinea sunt neconstitutionale. Nu s-a inteles dupa atatia azi?
 • +10 (10 voturi)    
  avocatul poporului!? (Vineri, 2 martie 2012, 17:45)

  lazard [anonim]

  Avocatul poporului sau avocatul coruptilor????
  Daca ii adresezi o petitie de interes general nici macar nu catacdiseste sa-ti raspunda cu un simplu da sau nu .
  Cine mama drq il numeste pe acest asa zis avocat al poporului ca de platit stiu ca il platim noi.
  Cred ca acesta Constututie ar trebui rescrisa in termeni cat mai exacti pentru a nu mai fi interpretata de nimeni asa cum ii place sau convine si avand in vedere ca nu poate fi scrisa decat in romana sa existe un articol in care sa se prevada interdictia de a face interpretari ale textului articolelor in functie de interes
 • +8 (8 voturi)    
  atentie (Vineri, 2 martie 2012, 17:46)

  Adrian [anonim]

  "Pentru functia de vicepresedinte candideaza Bogdan Stan, Marius Balan si Lovász András Miklos"

  UDMR vrea sa preia ANI:

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Incalca_Legea_ANI-dar_vrea_sa_preia_institutia_0_654535008.html
 • +12 (12 voturi)    
  Acum e clar de ce insista pentru autonomie (Vineri, 2 martie 2012, 18:11)

  io [anonim]

  Vor sa fie rupti de restul tarii, de controale, de ANI, de reformele in justitie ca sa poata fura nestingheriti.

  Mi-ar placea un referendum prin care pragul electoral sa fie ridicat la 10% sa aiba si ei un singur parlamentar ca restul minoritatilor.
  • +6 (6 voturi)    
   excelenta .. (Vineri, 2 martie 2012, 23:18)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui io

   propunere,asa scapam tara de corupti,vad ca udmr-ul este in top.
 • -4 (4 voturi)    
  Motivatie modificare legea ANI (Vineri, 2 martie 2012, 19:18)

  Ali [anonim]

  Buna ziua fratilor. Hai sa va spun de ce ataca ANI. In urma conflictelor de interese, daca decizia ramane definitiva si irevocabila, nu mai ai voie sa candidezi la functia pe care ai fost gasit incompatibil timp de 3 ani din momentul in care se aplica. In aceasta situatie se afla foarte multi, primari, consilieri locali si judeteni, deputati, senatori, etc.... Majoritatea de la Pdl. Nu este o actiune a UDMR, ci a PDL. La UDMR sunt cazuri izolate, dar la PDL sunt foarte multe si pierd ff multe voturi. Va dau exemplu pe primarul din DR. TR. SEVERIN care are data decizie definitiva si irevocabila de incompatibilitate si trebuia sa fie demis din functie. Nu se ia nici o masura de catre prefectul care este tot PDL. Prefectul plateste o amenda de 200 ron /zi lucratoare pt ca nu pune in aplicare decizia. Ar veni undeva la 60000 ron pana la alegeri. O nimica toata. Problema este ca daca ungurii schimba ceva cu aceste propuneri, acest primar poate candida, daca nu schimba, nu poate candida. Acesta este de fapt substratul acestei probleme. Voturile.... Nu oamenii.. Sa auzim numai de bine.
  • +6 (6 voturi)    
   caz izolat....nerelevant (Vineri, 2 martie 2012, 23:24)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Ali

   se lupta udmr-ul pt. demnitarii pdl, .......hai ca esti de rasul curcilor.

   tuturor demnitarilor ,indiferent de culoarea politica , de institutia unde lucreaza,le cade greu la stomac, ANI.
  • +1 (1 vot)    
   MAI DRAGA, (Sâmbătă, 3 martie 2012, 8:33)

   lzrd [utilizator] i-a raspuns lui Ali

   Ali ai inceput sa gandesti turceste,un primar este ales si nu poate fi demis asa ca incearca altfel.
   Avocatul poporului ,al carui popor daca el apara interesele imbogatitilor de razboi si nu ale acelora pentru care a fost numit ,ales de parlament.
   I-am adresat o petitie de interes general ,dar ,el avocatul poporului nici nu a catactisit sa imi raspunda desi P.M. si Presedintia mi-a raspuns.
 • +8 (8 voturi)    
  SUS ANI (Vineri, 2 martie 2012, 19:36)

  ion [anonim]

  Greu de inchipuit asa ceva .
  Am speranta ca acesta institutie va rezista si va fi intarita.
  Dupa acesta declaratie cerd ca desfintarea institutiei avocatului poprului este imediat necesara.
 • +9 (9 voturi)    
  alo,dna,ani si ceilalti... (Vineri, 2 martie 2012, 19:57)

  toma [anonim]

  pai tot avem de la pd,psd,pnl dar de la udmr nimic ?
  alde cherestoy,marko,frunda,etc... TOTI IS ASA DE CORECTI ?
  oare niciunul n-a calcat stramb ?
  pe la noi s-aude ca nu-s chiar asa sfinti, dimpotriva !
 • +6 (6 voturi)    
  Si pana acum nu au vazut? (Vineri, 2 martie 2012, 21:08)

  mircea [anonim]

  Parca se stabilise ca principiu ,ca,daca o lege nu a fost contestata intr-un termen de privind constitutionalitatea,aceasta sa nu se mai poata face.Daca institutia avocatului poporului constata abia acum ca legea ANI nu este constitutionala,toti cei care lucreaza la Institutia avocatul poporului ar trebui dati afara,pentru-ca nu si-au facut treaba si se sesizeaza numai la cererea unor mafioti din UDMR.Dar cine sa-i dea afara?Numai Parlamentul ar fi in putere sa faca ordine,dar in Parlamentul Romaniei cei de la USL si-au luat liber pana la calendele grecesti si cei ramasi nu pot realiza cvorumul unei astfel de legi.Concluzia ar fi ca USL+UDMR actioneaza pentru dezmembrarea institutiilor care verifica cinstea parlamentarilor si noua vor sa ne induca ideia ca ei muncesc(daca chiulul este munca)pentru noi.
 • +6 (6 voturi)    
  De ce va este frica celor de la UDMR . (Vineri, 2 martie 2012, 21:32)

  dezamagitul [utilizator]

  Imi pare rau ca am ajuns la acesta concluzie dar vad ca si cei de la UDMR pe care ii credeam mai breji decat noi romani au ajuns sa le fie frica de ANI o institutie fara dinti care numai observa si nu poate lua nici o masura impotriva delicventilor.
  Este groasa rau daca si lui Frunda ii este frica de ANI nu stiu ce au de ascuns , daca sant asa de corecti cum pretind ar trebuii sa lase in pace ANI . Pe cine mai reprezinta UDMR-ul in afara de avantajele unui grup de imbogatiti de la conducere etnicii maghiari cu toata autonomia si alte mici baliverne mor de foame alaturi de romani .
  Sa luptam pentru autonomia fiecarei case dintr-o localitate .
  • +5 (5 voturi)    
   Sa nu uitam (Sâmbătă, 3 martie 2012, 2:52)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui dezamagitul

   ca si Gyorgy Frunda ,este jurist format (sau invatat ) in era PCR ! Nu are nimic democrat in el ,
   a ramas un COMUNIST RAJOS din timpul pe care majoritatea nu o regretam !
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns la raspuns (Marţi, 6 martie 2012, 17:04)

    dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

    Stiam de frunda ca este produsul comunismului si nu ultimul care se da mare democrat acum.
    Si sa raspund altui comentator , nu trebuiesc controlate numai averile tuturor politcienilor si parlamentarilor ci a tuturor cetatenilor romani luati de sus in jos de la presedinte in jos si ce nu este justificat sa fie confiscat de stat ca legile existente nu -i impiedica . Si poate statul nu ar mai fi asa srac si petecit.
 • 0 (0 voturi)    
  Avocatul cui? (Sâmbătă, 3 martie 2012, 7:50)

  Ion_Roaita [anonim]

  Avocatul poporului, si poporul fiind tagma jefuitorilor...cam asa te vad eu coane, si nu te vad bine deloc!
 • 0 (0 voturi)    
  D-le Tapalaga... (Sâmbătă, 3 martie 2012, 8:42)

  codrutz [utilizator]

  ...aveti dreptate; este mai bine ca cineva sa tina Romania si pe guvernantii romani sub reflector. Numai in felul acesta "Miticii" si "Ianoszii" nostri pot avea o guvernare cat de cat in spirit european...
  Nu pot sa nu remarc, fara lipsa de modestie, ca eu am scris, tot aici pe HotNews, inca de anul trecut ca este un lucru bun ca suntem tinuti "in carantina" pentru ca, poate in felul acesta ne vom vindeca de "boli" precum: hotia, minciuna, lenea, iresponsabilitatea, neseriozitatea, fandoseala, prostia, coruptia, nepotismul, etc, etc...
 • 0 (0 voturi)    
  HOTII ISI FAC LEGI (Sâmbătă, 3 martie 2012, 10:35)

  niku56 [utilizator]

  UN FISC" AMERICAN, PT TOTI !
 • 0 (0 voturi)    
  controlul averilor, conturilor parlamentarilor (Sâmbătă, 3 martie 2012, 13:45)

  st [anonim]

  controlati pe toti si toate conturile ,au secatuit tara , merita luati cu bitele ca in 1907


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by