Serban Ionescu sufera de sase luni de borelioza, o boala grava provocata de muscatura unei capuse, care afecteaza articulatiile, muschii, inima si sistemul nervos si poate conduce la paralizie.

Actorul Serban Ionescu a declarat, joi, pentru agentia Mediafax, ca urmeaza un tratament cu antibiotice pana la toamna, pentru tratarea boreliozei, afectiune care nu i-a mai permis sa joace din decembrie anul trecut, si si-ar dori sa adoarma si, dupa un somn lung, sa-si poata relua activitatea.

Acesta a spus ca urmeaza un tratament de lunga durata, cu antibiotice, pana la toamna, sperand insa ca starea i se va ameliora in vara aceasta.

"Sunt la ordinul ganganiei. M-a fascinat, ca sa zic asa", glumeste actorul, cu toate ca, dupa cum marturiseste, are mari dificultati in miscarea membrelor. "Merg ca un cal impiedicat, un batran cal impiedicat", a spus acesta.

El a explicat ca aceasta boala cauzeaza paralizia creierului, ataca membrele, muschii inimii, plamanii si afecteaza vorbirea, "ce mai, Cimitirul vesel", a concluzionat el, pastrandu-si umorul.

Cu mana stanga amortita, actorul a continuat sa joace pe scena Teatrului National Bucuresti, unde era distribuit in mai multe productii - "Dineu cu prosti", "Inima de caine", "Livada de visini" -, pana in decembrie anul trecut.

"E nasol, nu i-as dori nimanui. (...) As vrea sa adorm si dupa un somn lung sa-mi reiau activitatea ", a mai spus Serban Ionescu.

Initial, Serban Ionescu a avut dureri la umarul stang, iar medicii au crezut ca este vorba despre reumatism, dar, dupa mai multe analize ulterioare, actorul a fost diagnosticat cu Borellia (boala Lyme). Actorul este infectat cu doua tulpini de Borellia, a trimis probe de sange si la un laborator din Budapesta si asteapta un raspuns. Intre timp, el face tratament zilnic, cu antibiotice, vitamine etc.

De altfel, intr-un comunicat din 6 ianuarie anul acesta, Teatrul National Bucuresti informa ca Ion Caramitru urma sa il inlocuiasca pe Serban Ionescu in piesa "Dineu cu prosti", deoarece actorul era indisponibil, din motive de sanatate. Institutia de spectacole nu a oferit atunci alte detalii despre afectiunea de care suferea Serban Ionescu.

Actor al Teatrului National din Bucuresti, Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950, in Corabia. Pe langa spectacolele sale de teatru, Serban Ionescu a jucat si in filme, precum "Umilinta" de Catalin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chisu (2010) si "Dincolo de America" de Marius Th. Barna (2008).

Borelioza (boala Lyme) este o infectie transmisa prin intepatura unei capuse infectate. Bacteria intra in sange si afecteaza articulatiile, muschii, inima si sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau raman cu sechele. Intr-un an, la nivel national, se inregistreaza aproximativ 300 de asemenea cazuri.