Lovasz Andras Miklos, membru UDMR, seful Garzii de Mediu Bucuresti si candidat la functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate, a depus doar doua declaratii de avere in cei 8 ani de cand este functionar public, el incalcand astfel legea ANI si riscand sa fie anchetat chiar de catre institutia la conducerea careia doreste sa ajunga, scrie Adevarul.ro.

Lovasz Andras Miklos (40 de ani) a intrat in viata publica acum aproape 8 ani, cand a candidat la un fotoliu de deputat din partea UDMR, in Dambovita. Nu si-a depus atunci declaratia de avere, desi era obligat de lege. In cei 8 ani, Lovasz Andras Miklos a depus doar doua declaratii de avere: in octombrie 2006 el a depus o declaratie de avere in care a completat doar "nu" in dreptul fiecarei rubrici, mai putin ,,Venituri din salarii", unde a trecut un venit anual de 24.118 lei, pe care l-ar fi incasat in calitate de consilier personal al Ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor au precizat, insa, pentru cotidianul "Adevarul", ca Lovasz Andras Miklos a incasat un salariu de baza lunar brut de 1.653 de lei, ceea ce inseamna un salariu anual brut de numai 19.800 de lei, mult mai mic decat cel declarat.

De aproape doi ani, de cand este comisar al Garzii de Mediu, institutie subordonata ministerului condus de Laszlo Borbely (UDMR), Lovasz Andras Miklos a completat o singura declaratie de avere, datata octombrie 2010, in care nu si-a declarat salariul si care nu fost depusa la ANI. O dovedesc registrele declaratiilor de avere transmise agentiei anul trecut de Andreea Balan, persoana desemnata cu implementarea Legii ANI la Garda de Mediu. In plus, oficialii Garzii de Mediu nu au putut sa puna la dispozitia "Adevarul" alte declaratii de avere ale lui Laszlo Miklos.

Potrivit RomaniaLibera, declaratia de avere din anul 2010 a fost postata pe site-ul Garzii de Mediu, iar in document se arata ca Andras Miklos nu a inregistrat nici un fel de venituri pe parcursul intregului an, cu exceptia unei despagubiri de 45.000 de lei din partea Companiei Nationale Posta Romana, pe care a obtinut-o in baza unei hotarari judecatoresti. In acea declaratie, Lovasz nu mentiona nici o proprietate, nici conturi in banca, nici datorii.

Lovasz Andras Miklos si-a mai depus candidatura la functia de vicepresedinte al ANI si in anul 2008, insa a fost respins de Consiliul National de Integritate pe motiv ca dosarul sau era incomplet.

Angajatii statului roman sunt obligati prin lege, de 19 ani, sa isi depuna declaratiile de avere, iar de aproape 11 ani acestea sunt considerate documente publice. Lovasz Andras Miklos a intrat in viata publica acum aproape 8 ani, cand a candidat la un fotoliu de deputat din partea UDMR, in Dambovita.