Promisiunile facute de oficialii romani in ultimii doi ani au creat asteptari mari la Chisinau. "Republica Moldova este statul prioritar pentru politica externa a Romaniei", constata raportul Centrului Roman pentru Politici Europene (CRPE)care analizeaza felul in care Romania si-a indeplinit promisiunile facute Republicii Moldova.

Raportul CRPE relatia Romania-Republica MoldovaFoto: www.crpe.ro

Cate dintre declaratiile politice romanesti de sustinere a Chisinaului au devenit fapte? Cat de bine este gestionat programul de burse acordat studentilor din Republica Moldova? Cum sunt perceputi romanii la Chisinau, la trei ani de la caderea comunistilor lui Voronin? Cristian Ghinea, directorul CRPE, si Vasile Ernu, scriitor nascut la Chisinau, au discutat online cu cititorii HotNews.ro despre dezamagirile Chisinaului si faptele Bucurestiului.

Puteti descarca de aici raportul CRPE privind relatia Romania - Republica Moldova: "De la relansarea relatiilor la acumularea restantelor".

Nota Redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.