Curtea de Apel Bucuresti judeca miercuri cererile depuse de mai multe asociatii ale parintilor privind suspendarea si anularea ordinului ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare, asa zisa 'clasa zero' si in clasa I.

Sectia de contencios administrativ fiscal va lua in discutie, de la ora 15,00, cererea parintilor de suspendare, in prima etapa, a ordinului MECTS, dupa care se va desfasura procedura de anulare a acestuia.

Avocatul parintilor, Mihai Radu, declara, saptamana trecuta, ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin, deoarece parintii nu stiu care este procedura de inscriere in clasa pregatitoare si, mai mult, nici macar reprezentantii MECTS nu au toate informatiile necesare.

FSLI considera ca ordinul, in forma lui actuala, intra in contradictie atat cu unele principii de drept constitutional, cat si cu o serie de realitati cu care se confrunta sistemul de invatamant, astfel incat aplicarea lui in conditii de eficienta este, practic, imposibila.

In opinia sindicalistilor, actul normativ a fost adoptat cu incalcarea procedurii de consultare obligatorie a societatii civile.

Vinerea trecuta, ministrul Educatiei, Catalin Baba, sustinea ca MECTS va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pronuntate in urma contestatiei facute de cei 80 de parinti. ''Noi asteptam ca instantele sa se pronunte si bineinteles ca hotararile instantelor vor fi puse in aplicare. Acest lucru este evident", a spus Baba.