Teodor Melescanu a fost ales in functie de sef al Serviciului de Informatii Externe de plenul parlamentului, cu 238 voturi pentru si un singur vot impotriva. Opozitia a absentat de la sedinta.

"A fost un vot impotriva, 238 de voturi in favoare, suficiente pentru a fi declarat ales de catre parlamentul Romaniei in calitate de director al SIE. Am depus juramantul si din acest moment voi face tot ce imi sta in putere ca juramantul sa fie respectat," a declarat Melescanu in urma sedintei.

Votul a fost secret, cu buletine.

Din numarul total de 463 de parlamentari, au fost prezenti 242 la sedinsta de marti, iar 239 s-au exprimat prin vot.

Din cele 239 de voturi valabil exprimate, au fost inregistrate 238 de voturi "pentru" si un vot "impotriva".

Potrivit articolului 38 din Regulamentul sedintelor comune, numirile in functie se fac cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, majoritatea de voturi fiind intrunita de cele 238 de voturi favorabile.

Teodor Melescanu a fost felicitat de presedintii Camerei Deputatilor si Senatului pentru numirea in functia de director al SIE.

USL anuntase ca nu participa la votul din Parlament pentru numirea lui Melescanu la sefia SIE. Decizia a fost anuntata de liderul PSD Victor Ponta. In plus, Ponta a precizat ca Melescanu nu va putea fi audiat de comisia comuna a Parlamentului de control al activitatii SIE, pentru ca presedintele comisiei, deputatul PSD Gabriel Vlase, nu va convoca sedinta.

Presedinte Traian Basescu l-a propus, luni, pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), propunere acceptata de catre liberal.