Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele comisiei parlamentare de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe, deputatul PSD Gabriel Vlase, nu va convoca sedinta pentru audierea lui Teodor Melescanu, propus de presedintele Traian Basescu pentru postul de director al SIE, relateaza Mediafax.

Presedintele PDL a precizat ca parlamentarii USL vor ramane in protest parlamentar, astfel ca nu vor participa nici la audierea lui Melescanu, nici la votul din plen.

Ponta a precizat ca Melescanu nu va putea fi audiat de comisia comuna a Parlamentului de control al activitatii SIE, pentru ca presedintele comisiei, deputatul PSD Gabriel Vlase, nu va convoca sedinta.

Co-liderul USL a refuzat sa comenteze desemnarea lui Melescanu, spunand ca sustine pozitia liderului PNL, Crin Antonescu.

Presedinte Traian Basescu l-a propus, luni, pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), propunere pe care liberalul a acceptat-o.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ulterior ca nominalizarea la sefia SIE este "o afacere" intre Traian Basescu si Teodor Melescanu si a anuntat ca, la prima sedinta a CNEx (Consiliul National Executiv al PNL), va cere excluderea din partid a senatorului.

Citeste si: