Avocatul brasovean Victor Teodorescu, acuzat ca ar fi platit un asasin pentru a-i ucide sotia, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Brasov, la 25 de ani de inchisoare, transmite Mediafax. Avocatii sai au atacat decizia magistratilor, recursul urmand sa fie judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorii Curtii de Apel Brasov au mai decis ca Erwin Victor Presmereanu, asasinul platit de Teodorescu, sa plateasca daune morale in valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.

Procurorii l-au acuzat pe Teodorescu de instigare la omor calificat dupa ce, la sfarsitul lunii martie 2011, cu premeditare si din interes material, l-ar fi determinat pe Presmereanu sa-i ucida sotia, in contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro. Avocatul ar fi avut, la randul sau, datorii foarte mari, aproximativ 300.000 de lei. Conform procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a incasa prima de asigurare a femeii in valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu (45 de ani) a fost omorata in 29 martie 2011, in locuinta sa, cu 25 de lovituri, cu un cutit si cu un levier.

La 14 iunie, procurorii au inceput urmarirea penala pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat. La 16 iunie, avocatul Victor Teodorescu a fost arestat preventiv, el declarand atunci in fata instantei ca invinuirea i se pare sinistra si nu face "decat sa-i rasuceasca un cutit in inima", in conditiile in care, dupa pierderea nevestei "doarme numai pe jumatatea sa de pat" si innebuneste.

Presmereanu si-a recunoscut crima, iar in 21 septembrie a fost condamnat la 16 ani si opt luni de inchisoare pentru omor calificat.

Cazul crimei de la Brasov, care a fost cercetat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme, reprezinta o premiera in cazuistica romaneasca, respectiv uciderea unei persoane pentru incasarea politei de asigurare de viata.