Ministerul Educatiei organizeaza, in saptamana care urmeaza, discutii cu reprezentantii sindicatelor din domeniu privind introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar.

Joi, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar Oana Badea declara, intr-o conferinta de presa, ca vor fi lansate invitatii in acest sens catre liderii sindicali pentru a discuta pe tema implementarii clasei pregatitoare incepand cu anul scolar 2012 - 2013.

Reprezentantii Federatiei 'Spiru Haret', cei ai Sindicatelor Libere din Educatie si cei ai Federatiei Educatiei Nationale au precizat, pentru AGERPRES, ca vor participa la discutii.

'O sa mergem. Avem multe de discutat. Vor fi abordate mai multe probleme', declara, joi, presedintele Federatiei 'Spiru Haret', Gheorghe Isvoranu.

Si secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Liviu Pop preciza ca va participa la intalnire.

'Daca ne invita vom merge cu placere. Nu am mai fost de un an invitati. Nu mai stiu cum arata ministerul. Daca este vorba despre clasa pregatitoare, vom discuta', sustinea, la randul sau, tot joi, presedintele FEN, Constantin Ciosu.

Subiectul introducerii clasei pregatitoare a starnit dezbateri aprinse in ultimele zile.

Miercuri, 29 februarie, Sectia de contencios administrativ-fiscal a Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa judece cererile depuse de mai multe asociatii ale parintilor privind suspendarea, in prima etapa, si apoi anularea ordinului ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare, asa zisa 'clasa zero' si in clasa I.

Avocatul parintilor, Mihai Radu, declara vineri ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin, deoarece parintii nu stiu care este procedura de inscriere in clasa pregatitoare si, mai mult, nici macar reprezentantii MECTS nu au toate informatiile necesare.

'Acest ordin prevede o metodologie greoaie si reduce practic dreptul parintilor de a alege scoala copilului. Sunt 80 de parinti care au atacat ordinul pana in acest moment', spunea Radu Mihai.

In acest context, ministrul Catalin Baba preciza, intr-o conferinta de presa, ca MECTS va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pronuntate in urma contestatiei facute de parinti in ceea ce priveste ordinul de ministru privind inscrierea copiilor la clasa pregatitoare.

''Noi asteptam ca instantele sa se pronunte si bineinteles ca hotararile instantelor vor fi puse in aplicare. Acest lucru este evident", a spus, vineri, Catalin Baba.

El a explicat, insa, ca metodologia prin care se fac inscrierile la scoala este aceeasi din anul 2005, singurul element de noutate fiind introducerea clasei pregatitoare.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a avut, vineri, la Guvern, o intalnire de lucru cu ministrul Catalin Baba, pentru evaluarea ordinului de ministru reclamat.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a aratat ca, in urma evaluarii de la Guvern, s-a constatat ca nu sunt necesare modificari privind ordinul respectiv.