HP Romania si Novensys vor furniza solutia IT destinata cardurilor de sanatate pentru 25 mil. euro

de R.M.     HotNews.ro
Duminică, 26 februarie 2012, 17:21 Actualitate | Esenţial


Consortiul HP Romania si Novensys Corporation va furniza Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) solutia IT destinata introducerii cardului electronic de asigurari de sanatate, valoarea contractului ridicandu-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

Potrivit caietului de sarcini, publicat in septembrie 2011, licitatia a fost estimata la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

"Comisia de licitatie a stabilit ca oferta castigatoare este cea depusa de Hewlett Packard (Romania) SRL, in asociere cu Novensys Corporation SRL, a carei valoare se ridica la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertantilor in data de 21 februarie", se arata intr-un raspuns al Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" (CNIN) la solicitarea agentiei Mediafax.

In cadrul licitatiei, Imprimeria Nationala a avut calitatea de unitate centralizata de achizitii, iar CNAS de unitate contractanta, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalitatii de realizare a sistemului national al cardurilor nationale de asigurari sociale de sanatate.

"Contractul cu ofertantul desemnat castigator se va incheia de catre CNAS, care va achita si sumele contractuale, CNIN nefiind implicata financiar in contract", se mai spune in raspunsul Imprimeriei Nationale.

Alaturi de HP Romania si Novensys Corporation, la licitatie s-au mai inscris consortiile UTI Systems si Certsign, Indra Sistemas (Spania) si Teamnet International, precum si Ericsson Telecommunications Romania si Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Nationala este la a doua incercare de atribuire a contractului, dupa ce, in iulie 2011, prima procedura a fost anulata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), in urma unei contestatii depuse de Ericsson Telecommunications Romania.

Contractul va avea o durata de 9 luni de la data atribuirii si va fi finantat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurari de sanatate, autoritatile intentioneaza identificarea si verificarea eligibilitatii pacientului din punct de vedere al calitatii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, cat si accesul si utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidentele, raportarile si decontarile serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, in special in caz de urgente medicale.

Totodata, implementarea cardului national de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul si schimbul de date in conditii de deplina siguranta si protectie a datelor cu caracter personal, conform legislatiei in vigoare si recomandarilor Uniunii Europene.

Cardul national va fi emis individual pentru fiecare asigurat si distribuit la domiciliu prin posta.

Solutia informatica care va gestiona cardul electronic va fi calibrata pentru a gestiona un numar de 15 milioane de asigurati, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultatii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinari/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an si 5,4 milioane de internari in spitale/an.

Hewlett Packard (Romania) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente IT.

In 2010, afacerile companiei au insumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Cu o experienta de 15 ani in domeniu si peste 220 de angajati, Novensys Corporation este un integrator local de solutii informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlata de Cezar Florin Golumbeanu - 22,8 %, Andrei Stefan Caunii - 21,75 %, Robert Florin Cristea - 22,05 % si ICB Investment Limited (Cipru) - 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro in 2011.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4727 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  "Intamplator" la CNAS castiga numai HP ? (Duminică, 26 februarie 2012, 18:02)

  Lucian Duta actionar HP ? [anonim]

  SIUI - HP Romania
  SIUI - ver centralizata HP Romania
  Reteta eletronica HP Romania
  Cardul de Sanatate HP Romania
  Lucian Duta - actionar HP ?
 • +1 (3 voturi)    
  Caimacul e la Novensys (Duminică, 26 februarie 2012, 19:34)

  Houstonianul [anonim]

  interesanta manipulare cum aruncati brandyl HP la inaintare. Din articol rezulta numai ca HP va furniza echipamentele. Dar cine a scris softul?

  Presupunand ca softul e scris de HP, la astfel de proiecte integratorul (Novensys in acest caz) ia cam 2/3 din total. Cam asta este proportia aici in US. Iar daca proiectul este facturat "time & materials", va garantez ca va depasi bugetul. Se intampla multor firme private aici in US, sigur se va intampla si in Romania.

  Solutia este un contract "beton", cu un project plan solid, cu milestone payments, si penalitati de intarziere.

  Probabil ca Hotnews ar trebui sa scrie un articol despre cat de successful a fost acest Novensys in proiecte guvernamentale anterioare, de cate orimau delivered on-specifications, on-time, and on-budget.
 • 0 (0 voturi)    
  incredibil (Duminică, 26 februarie 2012, 19:58)

  george [anonim]

  Inca un fiasco de talia SIUI ...
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 26 februarie 2012, 20:04)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Interesant (Duminică, 26 februarie 2012, 23:55)

  Clop [utilizator]

  Cine ne spune exact cine este ICB Investment Limited din Cipru? Este off-shore-ul cui?

  Ar fi interesant de vazut cate ceva prin M.O. al Romaniei.
 • 0 (0 voturi)    
  totusi, din punct de vedere tehnic (Luni, 27 februarie 2012, 10:43)

  gg [anonim]

  In general si la firmele private odata ce incepti sa pui in infrastructura un tip de echipamente ramai mult tip cu acele echipamente. La firma mea, care e privata, se foloseste doar Dell si la servere si la calculatoarele de la birou. Nu s-a luat niciodata un echipament de alta marca. Cand cumperi hardware cu mentenanta nu vrei sa lucrezi in acelasi timp si cu echipa de mentenanta de la HP si de la Dell si de la IBM. E mai simplu sa lucrezi cu o singura echipa. Daca eu as fi la departamentul tehnic la CNAS si as mentena deja un server HP, urmatorul server l-as cere tot HP. E ca la o firma care are 100 de masini Dacia, si mai trebuie sa achizitioneze 5 masini.
  • 0 (0 voturi)    
   Competitorii au avut oferte mai bune la card ! (Luni, 27 februarie 2012, 11:51)

   Marea problema a ofertei HP [anonim] i-a raspuns lui gg

   Toti ofertantii pentru card au avut acelasi hardware - HP.
   Problema cea mare e ca HP -Novensys NU a avut cea mai buna oferta....
 • 0 (0 voturi)    
  NO... (Luni, 27 februarie 2012, 13:50)

  Aiurea [anonim]

  Domnilor, la ce soft-uri face Novensys sa nu va asteptati prea curand la cardurile acelea, si plus nu va asteptati sa mai si mearga. Asta e, sa le fie de bine cum se zice, ca au facut burtica mare acuma.
 • 0 (0 voturi)    
  cate date reale sunt in articol? (Marţi, 28 februarie 2012, 11:57)

  Replica [anonim]

  Oare isi pune cineva intrebarea daca informatiile pe care le publicati sunt reale? La o simpla verificare in RECOM se poate vedea ca actionariatul actual al companiei Novensys nu este cel prezentat in articol. Ce alte informatii gresite mai sunt prezentate? Ar trebui sa mai avem incredere in articolele dvs daca nici macar ceea ce este public nu este prezentat corect? Sau va multumiti ca primiti de la companii comunicate de presa, indiferent de vericiditatea datelor din acel articol?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by