Membrii unei familii de romani, judecati in Marea Britanie pentru ca jefuiau noaptea pasageri obositi sau in stare de ebrietate in trenuri, de la care furau bani si telefoane mobile, si-au construit adevarate palate in Romania cu bani obtinuti astfel, informeaza tabloidul Daily Mail, preluat de Mediafax.

Familia Rostas a adunat cateva sute de mii de lire sterline din ce a furat in Marea Britanie.

Romii si-au construit cinci palate in Romania din "operatiunile" din Marea Britanie, obisnuind sa fure telefoane mobile, bijuterii si bani de la pasagerii trenului de noapte ce duce de la Londra la Kent. Romulus (18 ani), Marin (25 de ani), Robert (23 de ani) si varul lor Cornel (22 de ani) sunt autorii furturilor de pe ruta respectiva.

Politia din Marea Britanie sustine ca banda Rostas a jefuit nu mai putin de 500 de persoane.

"Suntem o familie foarte, foarte bogata. Muncim in Anglia, Spania si Franta. Avem o multime de bani" , au sustinut rudele clanului Rostas din Huedin, unde familia are o vila cu 16 dormitoare. "Am cheltuit o avere pentru casa asta. Mai mult de un milion de euro", a precizat un tanar rom pentru Daily Mail.

In fata palatelor sunt parcate masini de lux, Mercedes, Audi si BMW, toate cu numere engleze sau irlandeze.

Politia britanica sustine ca familia Rostas face parte dintr-o mare organizatie criminala care opereaza in Anglia, Irlanda, Spania sau Franta.

"Nu au lucrat niciodata in Romania, doar fura, fura si iar fura. Au inceput in 1990 cand vindeau whisky si tigari furate, inainte de a se muta in Marea Britanie", a sustinut un vecin al clanului, Artur Potra (42 de ani).

Anul trecut, un reportaj al ziarului The Sun a aratat cum si-au construit romii in Tandarei vile din asistenta sociala britanica.