Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, considera ca manastirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele sa poata ajuta si mai mult multimea credinciosilor pelerini, a oamenilor saraci, dezorientati, deznadajduiti, potrivit Agerpres.

'Adesea ne laudam cu manastirile in tara si in strainatate, dar aceste manastiri nu sunt suficient de ajutate astazi pentru ca ele sa poata ajuta si mai mult multimea credinciosilor pelerini, a oamenilor saraci, dezorientati, deznadajduiti. Deci, lucrarea noastra misionara este mentinerea credintei drepte, marturie adusa prin cuvant si fapta si ajutorarea celor care sunt mai neajutorati decat noi', a spus inaltul ierarh, citat de Agentia Basilica a Patriarhiei Romane.

Patriarhul considera ca trebuie intarita fratietatea monahala, cooperarea dintre manastiri, dar si legatura manastirilor si a schiturilor cu centrul eparhial.

59 de monahii, surori si frati neangajati in schema de functii si personal a Arhiepiscopiei Bucurestilor au primit, vineri, din partea patriarhului Daniel un set de imbracaminte monahala, evenimentul, desfasurat in Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, fiind calificat de Intaistatatorul BOR, 'in primul rand, un act de recunostinta'.

'Consideram ca este un prilej binecuvantat ca sa va si multumim pentru osteneala pe care o aratati in manastire, dar si pentru participarea de la sfintele slujbe, pentru rugaciunea de la chilie, pentru lucrarile pe care le desfasurati ca ascultare duhovniceasca in obstea manastirii sau a schitului respectiv din care veniti. Aceasta recunostinta a noastra este necesara pentru ca lumea doreste cat mai mult sprijin din partea Bisericii, dar trebuie si unitatile bisericesti sprijinite la randul lor', a spus Preafericitul Parinte.