Meteorologii anunta maxime pozitive la nivel national pentru ultimele trei zile ale acestei saptamani. Temperaturile vor fi chiar mai mari decat normalul perioadei, dar vor fi si precipitatii. De duminica vremea incepe sa se raceasca.

  • VINERI

Vremea se incalzeste usor in toata tara. Cerul va fi temporar noros in vestul, nordul si centrul tarii si variabil in rest, arata prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie.

In a doua parte a zilei vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare la munte, mixte in Maramures, Transilvania si mai ales sub forma de ploaie local in Banat, Crisana si Moldova. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari indeosebi in sud si sud-est, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 10 grade. Dimineata izolat se va semnala ceata.

Si la Bucuresti, vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 5 grade.

  • SAMBATA

Maximele termice la nivel national vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade, iar minimele intre -7 si 3 grade. Va fi innorat in vestul, centrul si nordul tarii unde local va ploua slab. Se mentin conditiile de formare a poleiului.

In Bucuresti maxima termica prognozata ajunge la 11 grade.

  • DUMINICA

De duminica vremea se mai raceste, iar maximele termice se vor incadra intre 2 si 10 grade, in timp ce minimele vor fi intre -12 si 0 grade.

Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii slabe, mixte in vestul, nordul si centrul tarii si pe arii mai restranse in rest. La munte vor predomina ninsorile.

In Bucuresti va fi mai rece decat sambata, dar maxima termica va urca pana la 8 grade Celsius.