Un camion TIR inmatriculat in Germania a ramas blocat, timp de doua zile, intr-un sat de munte din judetul Hunedoara, dupa ce sistemul GPS al masinii a indicat soferului un drum gresit, transmite Agerpres. Din cauza zapezii, autotrenul s-a blocat in satul Poienita Tomii, la 30 de kilometri de municipiul Deva.

Autotrenul venea de la Bucuresti si ar fi trebuit sa ajunga la Timisoara, dar la iesire din Deva sistemul de ghidare i-a recomandat soferului sa mearga pe un drum care face legatura intre comunele Vetel si Cerbal, ultima fiind situata in Muntii Poaina Rusca, la peste 1.000 de metri altitudine.

"Din pacate, masina a venit pe un drum gresit. Iarna este grea, zapada este mare, iar TIR-ul a ramas blocat in nameti de miercuri dupa-amiaza", a declarat viceprimarul comunei Cerbal, Ioan Padurean.

Satenii spun ca au ramas surprinsi atunci cand au vazut camionul de mare tonaj pe drumul care ajunge in localitatea lor. TIR-ul s-a blocat pe carosabil, intre doua creste de zapada de aproape doi metri.

Dupa interventia utilajelor de deszapezire, autotrenul a reusit sa intoarca in drum si sa plece joi dupa-amiaza spre Timisoara.