Detaliile scandalului facturii de incalzire din Bucuresti: (Ep.II) Ce prevede contractul dintre furnizorul ELCEN (Ministerul Economiei) si distribuitorul RADET (Consiliul General al Capitalei)

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 23 februarie 2012, 19:23 Actualitate | Esenţial


RADET, compania Consiliului General al Capitalei care distribuie caldura catre bucuresteni, are o datorie de 500 milioane euro catre ELCEN, compania Ministerului Economiei care produce caldura. Intre cele doua companii exista un contract semnat in 2009 in baza unui ordin emis de presedintele de la acea vreme al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) Petru Lificiu, PDL. Contractul prevede ca RADET trebuie sa achite facturile catre ELCEN in termen de 15 zile. Potrivit primarului Sorin Oprescu, aceasta prevedere este cea care a generat acumularea datoriei de 500 milioane euro.
 • Contractul mai prevede ca presedintele ANRE decide cat costa gigacaloria produsa de ELCEN, pe care apoi o vinde catre RADET, care la randul sau o vinde bucurestenilor.
 • Potrivit contractului, RADET este obligata sa cumpere energia termica de la ELCEN indiferent de ce pret impune ANRE.
 • Indiferent de modalitatea in care contractul este reziliat, RADET este obligata sa plateasca datoria fata de ELCEN.

Detaliile scandalului facturii de incalzire din Bucuresti. De ce se cearta primarul Capitalei cu Ministerul Economiei si ameninta ca bucurestenii risca sa ramana fara calduraDOCUMENT Citeste mai jos contractul ELCEN-RADET

contract RADET 1din 2009 si act aditional 6 din 2011


In data de 5 august 2009 a fost semnat un contract intre ELCEN - compania Ministerului Economiei - si RADET - companie aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In acest contract, ELCEN este producatorul de energie termica, iar RADET este compania care cumpara energia termica si o distribuie bucurestenilor.

Contractul a fost semnat de catre Constantin Dobre  si de catre Bogdan Mihai Becheanu director RADET. Constantin Dobre nu mai este director al ELCEN. Contractul este realizat pe baza unui ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) din aprilie 2009, semnat de fostul sef al institutiei, Petru Lificiu PDL.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca acest contract este unul umilitor pentru Primaria Capitalei si ca acest contract genereaza mare parte din problemele si datoriile de 500 milioane euro ale RADET.

Primarul Oprescu a declarat ca acest contract a fost semnat in 2002, dar in realitate el a fost semnat in 2009. Primarul a declarat ca acest contract este semnat pentru inca 18 ani. In realitate, contractul a fost semnat pentru perioada 2009-2014.

Ce prevede contractul in privinta preturilor si a penalizarilor

In contract se mentioneaza ca preţul de producere a energiei termice este aprobat prin decizie emisă de preşedintele ANRE. Adica presedintele ANRE este cel care determina cat costa gigacaloria produsa de ELCEN, care ulterior o vinde RADET, care apoi o vinde bucurestenilor. In acest moment, dupa cum a anuntat primarul Oprescu, pretul gigacaloriei este 325 lei dupa ce ANRE a operat o majorare de 5 lei pe gigacalorie. Din acesta suma, primaria subventioneaza 155 de lei, iar consumatorul final, adica bucuresteanul de rand, plateste 170 de lei pe gigacalorie.

 • Acelasi contract prevede ca ANRE poate modifica oricand pretul gigacaloriei, iar RADET-ul este obligata sa accepte acest pret. “Cumpărătorul (RADET n.red.) nu poate refuza semnarea actelor adiţionale iniţiate de vânzător pentru modificarea preţului de contract în condiţiile prevăzute la alin. (2)”, se mentioneaza in contract.

Contractul mai prevede si ca ELCEN emite factura pentru furnizarea agentului termic RADET-ului în data de 15 a lunii pentru consumul pentru luna precedenta. Potrivit contractului, RADET are la dispozitie 15 zile pentru a plati factura.
 •  “(2) Cumpărătorul va achita factura emisă de vânzător în termen de 15 zile de la data emiterii ei.” Despre aceasta prevedere, primarul general a declarat ca este cea care a determinat acumularea datoriilor estimate la 500 milioane euro. “Exista un contract umilitor pentru PMB, care functioneaza din 2002, prin care trebuie sa platim facturile la 15 zile. Am explicat clar ca noi adunam banii de la populatie la 30 de zile, la 40 de zile”, a declarat Sorin Oprescu in cadrul unor emisiuni TV.

Cum aplica ELCEN penalizarile

Potrivit articolului 20 al contractului, RADET are un termen de 30 de zile in care sa achite facturile de la data limita inscrisa in factura. Dupa cum am aratat mai sus, data limita fiind stabilita la 15 zile dupa emiterea facturii. Astfel potrivit acestor prevederi primaria ar avea 45 de zile sa plateasca facturile. Tot la articolul 20 se prevede ca mai intai RADET trebuie sa plateasca penalitatile si apoi facturile restante. Citeste mai jos prevederile contractuale legate de penalizari:

 • Art. 20 - (1) Neachitarea integrală de către cumpărător a contravalorii energiei termice si apei de adaos preluate în baza prezentului contract în termen de 30 de zile de la data limita de plată stabilită conform prevederilor art. 13 atrage după sine:
 • perceperea de majorări de întârziere calculate pentru fiecare zi de întârziere începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă al facturii şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv; cumpărătorul va plăti, pentru fiecare zi de întîrziere, o sumă egală cu nivelul majorării de întîrziere percepută pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat; valoarea totală a majorărilor de întîrziere nu poate depăşi valoarea sumei datorate;
 • limitarea sau întreruperea livrării energiei termice în condiţiile prevăzute în Anexa 7; după stingerea sumei datorate vânzătorul va reîncepe livrarea de energie termică în conformitate cu prevederile prezentului contract.
 • In cazul plăţii parţiale a unei facturi, stingerea sumelor datorate se face în următoarea ordine a componentelor facturii respective: întîi majorările de întîrziere aferente perioadei anterioare, apoi contravaloarea energiei termice preluate plus/minus corecţiile sau regularizările facturii precedente.
Cum se poate rezilia contractul

Contractul cadru dintre ELCEN si RADET prevede ca indiferent de cum se reziliaza contractul, datoriile - in cazul nostru datorii de 500 milioane euro pe care le are RADET catre ELCEN - trebuie platite. Contractul poate fi reziliat in urmatoarele conditii:
 • părţile contractante convin de comun acord încetarea contractului;
 • ajungerea la termen / expirarea contractului;
 • prin reziliere conform prevederilor art. 30, în caz de neîndeplinire / îndeplinire defectuoasă a obligaţiilor contractuale de către una dintre părţile contractante;
 • în caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea licenţei uneia dintre părţile contractante, părţile fiind ţinute însă să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale rezultate până în momentul apariţiei cauzei; partea care se află în una din aceste situaţii are obligaţia să notifice celeilalte părţi data apariţiei situaţiei, care va fi considerată data la care prezentul contract încetează să-şi producă efectele, în cel mult 3 zile de la apariţia situaţiei.
 • în caz de forţă majoră, dacă împrejurarea care constituie forţa majoră generează distrugeri iremediabile ale instalaţiilor de alimentare cu energie termică; starea de forţă majoră se comunică de partea care o invocă în termenele prevăzute la art. 24;
 • refuzul cumpărătorului de a modifica/actualiza contractul existent, în condiţiile modificării reglementărilor sau a condiţiilor tehnice care au stat la baza încheierii acestuia, cu un preaviz de 30 de zile;
 • în alte condiţii prevăzute de reglementările legale în vigoare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3757 vizualizari

 • -11 (15 voturi)    
  Guvernul fura (Joi, 23 februarie 2012, 19:52)

  ion [anonim]

  Prin contractul pagubos dintre ELCEN si RADET, Guvernul Romaniei baga mana in buzunarele bucurestenilor. De aceea Oprescu a cerut Guvernului anularea penalitatilor.
  • -1 (3 voturi)    
   PDL = Radet (Vineri, 24 februarie 2012, 12:51)

   me_mihai [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Eu cand aud de Radet ma gandesc la PDL. Aceasta companie este tinuta in brate de acest partid, mai ales in Bucuresti de unde isi trag marea majoritate a fondurilor.
 • +9 (13 voturi)    
  Plata se face, deci, la 60 de zile (Joi, 23 februarie 2012, 20:58)

  Silviu Dutu [anonim]

  Este un contract firesc, dupa cum firesc este si ca pretul sa fie reglementat (adica aprobat, nu fixat) de ANRE, fiind vorba de un monopol - nu exista in jurul Bucurestiului vreun furnizor care sa poata pune la dispozitie cat agent termic are nevoie capitala.
  Presedintele ANRE nu decide nimic de la el si asa se intampla in toate orasele.
  Un contract nu poate fi umilitor decat daca esti prost gospodar, mai ales ca mare parte a pretului pe care il plateste RADET nu vine de la cetateni, ci de la buget, ca subventie. Astept de la domn Oprescu cateva explicatii financiare, nu doar vorbe si citari trunchiate. Oricum, daca socotim toate termenele, platase face cel mai devreme la 60 zile de la finalul lunii de consum (factura se emite la 15 zile de la finalul lunii + 15 zile pentru plata - scadenta + 30 zile pana incep sa curga penalitati) !! Poate era "umilitor" daca era cu plata inainte, ca la c.....(comisioane).
  • 0 (0 voturi)    
   Pe de alta parte (Vineri, 24 februarie 2012, 19:35)

   cetateanulsurmenat [utilizator] i-a raspuns lui Silviu Dutu

   Nu e umilitor, dar e dubios. RADET-ul sa fie obligat sa plateasca orice pret, in functie de ceea ce decide ANRE este o prevedere care ar trebui modificata.
   "Acelasi contract prevede ca ANRE poate modifica oricand pretul gigacaloriei, iar RADET-ul este obligata sa accepte acest pret. " E ca si cum ar semna un contract in alb. Apoi banii pe care RADET ii inchide, chiar daca vin din subventii, tot de la cetateni vin, pentru ca statul roman are ca singura sursa de alimentare taxele si impozitele colectate de la populatie si intreprinderi.
   • 0 (0 voturi)    
    ANRE nu poate modifica oricand pretul (Vineri, 24 februarie 2012, 23:08)

    Silviu Dutu [anonim] i-a raspuns lui cetateanulsurmenat

    ANRE nu poate modifica oricand pretul, ci doar in functie de justificari din partea ELCEN. Practic, cel care este dezavantajat este ELCEN, deoarece nu poate fixa ce pret ar vrea. Mecanismul din contract este o protectie pentru RADET iar clauza este standard in toate contractele din tara.
 • -4 (6 voturi)    
  opaina, plimba ursu taica (Vineri, 24 februarie 2012, 0:35)

  Peyter [anonim]

  adica miticii la salarii triplae, gaz la un sfert decit ardelenii si moldovenii

  curat murdar nene iancule(expertul de la pesede)

  hai sictir, vorba ungurului de cind era Buda pashalic
 • 0 (2 voturi)    
  Prevederi ambigue (Vineri, 24 februarie 2012, 8:45)

  cobra [anonim]

  Văd că şi-n contracte sunt prevederi ambigue cum (încă) se mai găsesc în acte normative, deşi legea prevede altceva. În cazul de faţă, prevederea "în alte condiţii prevăzute de reglementările legale în vigoare." este ilegală lăsând loc de interpretări. Ori contractul trebuie să aibe prevederi clare, fără echivoc. Dar ştiu că se practică chestia asta (inclusiv în acte normative emise de Ministerul Justiţiei!!!) de a lăsa portiţe pentru a se putea mai târziu sifona în sensul dorit de o parte sau alta.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu este cazul (Vineri, 24 februarie 2012, 10:56)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui cobra

   Legislația română este într-adevăr un hățiș de prevederi care se modifică și se suprapun dar nu este cazul acestei prevederi contractuale.

   Aici părțile vor doar să arate că enumerarea de situații în care contractul poate înceta/poate fi reziliat nu este limitativă ci are doar rolul de a stabili/preciza unele din motivele de încetare.

   Cu alte cuvinte, părțile au declarat „fără loc de interpretări” că nu vor să renunțe la dreptul lor de a renunța la contract atunci cînd și așa cum legea le dă dreptul.
   • 0 (0 voturi)    
    Sau.... (Vineri, 24 februarie 2012, 20:06)

    Catalin-Andrei [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

    Sau....mai degraba nici una dintre parti nu vrea sa renunte la contract pentru ca astfel, iau bani de la cetateni pentru niste servicii de o calitate foarte proasta si intr-un final toti acesti bani tot la partidul mama se duc....adica la portocalioti!
 • 0 (2 voturi)    
  doua intreprinderi de STAT isi impun penalitati (Vineri, 24 februarie 2012, 9:42)

  Andrei [anonim]

  Penalitatile ajung la 100% din valoarea facturii. Nu se mai gasesc bani. Se intra in blocaj financiar.
  Un primar, un ministru, 20 de directori, zeci de functionari si 20 de ziarisiti se chinuie sa dezlege problema. Nu este asa ca este super funny???.
  De fapt este si mai funny ... problema afecteaza vro 2000000 de fraieri ( aaa ... romani) care pe langa factura platesc si penalitatile. Cu cat una din companiile de STAT impune mai multe penalitati celeilate companii de STAT ..... cu atat fraierii de mai sus platesc mai mult. Nu este super tare? Daca adaugam faptul ca ala care poate rezilia si anula penalitatile alea prostesti este intr-un partid rival de al primarului ... totul devine super super funny! Acum lasam gluma la o parte ... ne meritam soarta de popor batut in cap.
  • 0 (0 voturi)    
   Caldura pe datorie fara dobinda pentru bucuresteni (Vineri, 24 februarie 2012, 11:11)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   Penalitățile apar doar dacă RADET nu plătește. iar motivele ca RADET să nu plătească nu pot fi decît că:

   - A livrat agent termic unor clienți și nu i-a obligat să îl achite la termen;

   - A folosit banii încasați în alte scopuri decît pentru plata energiei consumate;

   - Nu a primit subvenția de la primărie.

   În oricare dintre cazuri existența penalităților este răspunderea RADET și, indirect, a PMB care îi stabilește consiliul de administrație.

   Penalitățile au ca scop să acopere prejudiciul creat prin neachitarea la timp a facturii, ceea ce înseamnă că prestatorul nu se poate folosi de banii proprii pentru propriile plăți, fiind obligat să își reducă cheltuielile sau să se împrumute.

   (Ai fi de acord ca patronul să fie liber să nu te plătească la timp, în fond lucrați la aceeași firmă și niciunul din voi nu are interesul ca aceasta să intre în faliment?)

   De ce ar trebui contribuabilii din afara Bucureștiului să finanțeze indolența păguboasă a administratorilor unei regii bucureștene, care prestează servicii exclusiv în București?

   În paranteză, de fapt nu primăria acoperă cei 155 de lei ci tot bucureștenii de rînd, atît utilizatori cît și neutilizatori de agent termic, plătesc prin taxe și impozite pentru „generozitatea” lui Oprescu și a CGMB .
   • 0 (0 voturi)    
    Corect (Vineri, 24 februarie 2012, 11:33)

    un om [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

    Este corect si adevarat ce afirmati. Ma bucur ca mai sint si oameni care judeca si vad ce e in spatele minciunilor care tot apar pe posturi tv si in presa. Bravo!
   • -1 (1 vot)    
    corect ... dar uiti un lucru elementar (Vineri, 24 februarie 2012, 12:56)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

    vorbim de doua companii de STAT! Si chiar si in practica privata ... nu am auzit pana acum ca in urma unui litigiu sa fie mai importante penalitatile decat principalul. Toti renunta la penalitati pentru a primii principalul. Aici e doar un joc POLITIC si atat. Nu are rost sa discutam in termeni legali sau economici ... nu ai prins estenta postarii mele.
    • 0 (0 voturi)    
     Esential (Vineri, 24 februarie 2012, 13:56)

     bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

     O fi joc politic dar:

     1. Ai scăpat esența reprezentată de faptul că ELCEN este a administrației centrale, pagubele și profiturile sale ajungînd mai devreme sau mai tirziu in bugetul Guvernului, iar RADET este a administrației autonome a capitalei, pagubele și profiturile sale mergînd la bugetul local. Nu este vorba de același buzunar, nu este vorba de aceeași contribuabili!

     2. Dacă RADET și-ar fi achitat datoriie, nu ar fi existat prejudiciu pentru ELCEN și deci nici penalități. De ce joc politic poate fi vorba cînd nu plătești la termen ceea ce ai consumat? Ce a păzit primăria generală cînd datoriile se acumulau?

     Din punctul meu de vedere este „joc politic” atunci cînd arunci în cîrca altuia finanțarea incompetenței tale ca administrator. Este ușor să fii generos cu banii altora.
    • 0 (0 voturi)    
     o observatie (Vineri, 24 februarie 2012, 13:57)

     un om [anonim] i-a raspuns lui Andrei

     Nu confundati regiile autonome cu societatile comerciale cu capital de stat! Nu va contrazic in ceea ce priveste jocurile politice insa ar trebui sa stiti ca o societate comerciala cu capital de stat nu poate sa faca acte de binefacere. Asa cum cumpara combustibil pe bani pentru ca nimeni nu-l ofera gratis, trebuie sa primeasca bani pentru ce produce. Nu uitati ca alte societati cer bani in avans pentru produsele furnizate sau serviciile prestate.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu platesc beneficiarii caldurii (Vineri, 24 februarie 2012, 23:13)

   Silviu Dutu [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Penalitatile nu sunt suportate de cei racordati la sistemul centralizat decat daca la randul lor, au intarzieri la plata - firesc. Altminteri, intarzierile la plata care vin din transferul cu intarziere al subventiei catre RADET, le plateste primaria, cu primar Oprescu in frunte.
   Ceea ce suporta abonatii la sistemul centralizat este insa ineficienta acestuia, de la pierderile mari de caldura la numarul mare de angajati la RADET. Acestea se reflecta in tariful de transport adaugat de Radet la pretul agentului termic.
 • +1 (1 vot)    
  legal (Vineri, 24 februarie 2012, 9:49)

  cineva [anonim]

  Nu ati inteles nici acum ca acest contract este impus de lege si ca nu este facut cu scopul de a da interpretari. ELCEN nu face altceva decit sa respecte legea!
  • 0 (0 voturi)    
   e,na (Vineri, 24 februarie 2012, 15:36)

   Emma [anonim] i-a raspuns lui cineva

   Care lege? O lege data de portocalii din care tot ei sa isi traga foloase?
  • 0 (0 voturi)    
   Cuuuum sa nu... (Vineri, 24 februarie 2012, 20:22)

   Catalin-Andrei [utilizator] i-a raspuns lui cineva

   Poate ca respecta legea dar nu ti se pare ciudat ca in conditiile in care RADET nu plateste ELCEN ar putea sa incheie contractul...sau RADET sa il incheie din moment ce ELCEN poate majora preturile cand vrea?Dar asta nu o sa se intample pentru ca amandoua companiile sunt portocalii si orice ar fi banii vin de la cetateni si se duc la portocalioti...deci este win-win!
 • -4 (4 voturi)    
  mega HOTIE!!! (Vineri, 24 februarie 2012, 10:33)

  brod [anonim]

  însăşi denumirea ELCEN (vine de la electro centrale) arată că aburul folosit latermoficare este un produs secundar, derivat din producerea de energie electrică! deci, consumatorul PLĂTEŞTE DE 2 ORI PRODUCĂTORULUI, la preţuri în continuă creştere: omnii de la ELCEN iau bani şi de la consumatorii de energie electrică, şi de la cei arondaţi la termoficare!!! este ca şi cum cineva ar pretinde să-i plăteştii apa pe care o trage la closet...
  DE 22 ANI, NICI UN GUVERN, PREŞEDINTE SAU PRIMAR NU A ANULAT ACEASTĂ ESCROCHERIE... îi tot dau cu preţul la gigacalorie.
  • 0 (0 voturi)    
   hhhabbarnam (Vineri, 24 februarie 2012, 13:36)

   Rali [utilizator] i-a raspuns lui brod

   Ai primit - pt ca meriti.
   Daca nu ar fi extras aburul pentru termoficare s-ar fi realizat mai multa energie electrica, care fie vorba intre noi e mai scumpa decat cea termica.
 • +2 (2 voturi)    
  si totusi (Vineri, 24 februarie 2012, 10:42)

  kllaus [anonim]

  Lucrurile mi se par foarte simple. Conform contractului RADET are posibilitatea sa plateasca facturile intr-un termen rezonabil, dar nu o face , pentru ca asa vor muschii lor. Stiu ca daca cineva le taie gazul, vor arunca repede vina asupra Guvernului.
  Pe de alta parte, idiotii de la RADET puteau foarte simplu sa ia un credit de la banca, tocmai pentu a-si plati furnizorii, dar nu o fac, tocmai pentru ca , se pare, de la ELCEN nu pica spaga. Ce ghinion.
  • 0 (0 voturi)    
   Corect! (Vineri, 24 februarie 2012, 19:39)

   cetateanulsurmenat [utilizator] i-a raspuns lui kllaus

   RADET-ul nu este decat o masinarie de inghitit bani. Asa cum ati spus si dumneavoastra, solutii pentru plata datoriilor se puteau gasi, dar asta este atitudinea romaneasca...ne plangem in loc sa actionam.
 • +4 (4 voturi)    
  Oprescu (Vineri, 24 februarie 2012, 11:00)

  grigs1981 [utilizator]

  De ce Primarul General nu a facut scandal pe acest subiect acum 1 an,sau 2 ani sau 3 ani? E simplu ,acum sunt ALEGERI !!! Acum,cu 4 luni inainte de ALEGERI el vrea sa arate ca e de partea cetatenilor care platesc mult din cauza celor de la Putere , a adversarilor si vad ca deja smecheria de golan crescut si trait in Primaverii functioneaza !Votati Oprescu,fiul generalului de Securitate e cu voi!
 • -3 (5 voturi)    
  ANRE (Vineri, 24 februarie 2012, 11:20)

  Stepanida [utilizator]

  este stat in stat,asa cum spune Sorin Oprescu!Iar ELCEN-ul tine de guvern.Iar guvernul demis al lui Boc nu a dovedit niciodata intelegere fata de cererile lui Sorin Oprescu.Pana una alta,turcul plateste,adica bucurestenii.
 • -4 (4 voturi)    
  Exista firme (Vineri, 24 februarie 2012, 11:35)

  arakis [utilizator]

  in Romania,conduse de oameni ai PDL-ului care EFECTIV traiesc pe spinarea romanului de rand.Iar ELCEN este un asemenea exemplu!Cum ar zice Caragiale,trai neneaca,pe banii babachii!Interesele RADET si ELCEN sunt convergente,adica bani pentru PDL,ca doar vine campania electorala!Cum sa nu se revolte Sorin Oprescu!Gaura neagra numita RADET inghite in continuare banii bucurestenilor,cu largul concurs al consilierilor pedelaci!
  • +1 (1 vot)    
   DA! (Vineri, 24 februarie 2012, 19:26)

   Catalin-Andrei [utilizator] i-a raspuns lui arakis

   Este foarte adevarat ceea ce zici tu...Si evident ca RADET da vina pe consumatori pentru restante, dar daca stam putin sa ne gandim la raportul dintre pret si calitatea serviciilor nu ar trebui sa mai platim nimic!Insa amandoua fiind institutii portocalii le convine sa se penalizeze una pe alta ca banii tot de la noi vin si tot la partid se duc!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by