O femeie din municipiul Arad a ramas fara indemnizatia de crestere a copilului pe luna februarie, in valoare de 3.400 de lei, pentru o presupusa datorie de 5,75 de lei catre Primarie, transmite Mediafax. Angajatii institutiei au recunoscut ca a fost vorba despre o intarziere in procesarea unor date.

Alina Marcea este de profesie economist si beneficia lunar de 3.400 de lei indemnizatie de crestere a copilului.

Zilele trecute a primit o instiintare ca plata a fost suspendata pentru ca ar avea o datorie catre Primaria din Arad.

Potrivit declaratiilor femeii, ea nu avea nicio datorie, in conditiile in care a depus o cerere de compensare a unei sume achitate in avans ca taxa pentru autoturism.

Marcea spune ca a depus cererea la Directia Fiscala a Primariei Arad in termenul legal, dar a durat 45 de zile procesarea, astfel ca intre timp a intrat in baza de date a datornicilor, primind acasa o somatie de plata: "Acum am primit si decizia de suspendare a indemnizatiei si mi s-a spus ca am de dat 5,75 de lei. Sunt nevoita sa merg sa platesc certificatul fiscal care costa mai mult de zece lei ca sa demonstrez ca nu am datorii".

Purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, a declarat ca "situatia este regretabila", dar ca "a existat o intarziere in solutionarea cererii pentru ca operatiunile de compensare au un timp mai indelungat, urmare unor proceduri legale care trebuie respectate".

Draghici a spus ca desi compensarea a fost facuta, iar aradeanca nu mai are datorii la impozite si taxe, ea ramasese in evidente ca datoare cu suma de 5,75 de lei pentru "cheltuieli de executare silita", derivate din trimiterea prin posta la domiciliu a somatiei de plata.

Marcea isi va putea recupera indemnizatia pentru copil aferenta lunii februarie peste o luna, la urmatoarea plata si dupa ce va face dovada ca nu are datorii catre municipalitate.