RISE Project prezinta, incepind de astazi, interesele si cercurile de afaceri din preajma politicienilor de la guvernare dar si din opozitie. Vom arata cu ajutorul vizualizarilor RISE, pe parcursul urmatoarelor saptamani, legaturile dintre politicieni si familiile lor cu firme si corporatii din tara si din strainatate. Astfel, miscarile politice si influentele exercitate din zona de afaceri pot fi intelese mai usor.

Incepem demersul nostru cu seful noului guvern: prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu.

PRIM-MINISTRUL. Sotia premierului, Daniela Ungureanu, este administrator al firmei Petromed Solutions SRL - subsidiara a grupului OMV Petrom. Ea a intrat in echipa executiva a companiei pe 18 decembrie 2007, la o luna dupa ce sotul sau a fost numit director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Declaratiile de avere completate in ultimii cinci ani de Mihai Razvan Ungureanu nu consemneaza calitatea de administrator a Danielei Ungureanu in Petromed Solutions - lucru care ar fi obligatoriu numai daca activitatea acesteia in firma ar genera venituri. Pe de alta parte, premierul arata ca sotia a incasat peste 160.000 de euro de la OMV AG Austria - firma mama a OMV Petrom. Banii au fost virati in perioada 2009 - 2010 si reprezinta plata unor "serviciii de consultanta medicala" prestate de Daniela Ungureanu.

Citeste mai departe si comenteaza pe Rise Project