Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva SC Berg Sistem Gaz SRL, firma care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz in Sighetu Marmatiei, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave, a anuntat joi procurorul general, Laura Codruta Kovesi, potrivit Agerpres.

De asemenea, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor companiei.

Ancheta in acest caz a fost preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma unei dispozitii a procurorului general, Laura Codruta Kovesi.

Amintim ca saptesprezece persoane au fost ranite grav in urma a doua explozii ce au zguduit un club din centrul municipiului Sighetu Marmatiei. Prima explozie a avut loc sambata noapte, in jurul orei 1.00, facand sapte victime, iar o a doua s-a produs duminica dimineata, in jurul orei 10.00, cand inca zece persoane - membri ai echipelor de interventie sosite la fata locului - au suferit arsuri grave.

Cincisprezece dintre victime au fost transportate la Bucuresti si au fost internate la Spitalul de Arsi si Spitalul Floreasca.

Citeste si: