Realizatorul de televiziune Mihai Gadea l-a jignit pe presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, in timpul emisiunii "Sinteza Zilei", desfasurata miercuri seara la Antena 3. "Sunteti jalnic", "sunteti un dobitoc", a declarat moderatorul de televiziune despre Duta, nemultumit de raspunsurile primite prin telefon de la presedintele CNAS.

Mihai GadeaFoto: Captura Antena 3

UPDATE 1: Insultele adresate de Gadea sefului CNAS s-au soldat, deja, cu zece reclamatii la Consiliul National al Audiovizualului, dupa cum a spus pentru HotNews.ro presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Acesta a precizat ca toate reclamatiile primite de CNA pana acum sunt venite de la persoane fizice. Potrivit lui Rasvan Popescu, Consiliul va discuta cazul saptamana viitoare.

  • Editia de miercuri seara a emisiunii "Sinteza zilei" poate fi vazuta aici. Discutia Mihai Gadea-Lucian Duta incepe la minutul 1:53 al inregistrarii.

Potrivit rtv.net, presedintele CNAS a intervenit in direct in cadrul emisiunii pentru a lamuri unele aspecte legate de retragerea din tara noastra a principalului producator de morfina, insa Gadea l-a jignit.

"O firma de medicamente care producea morfina a plecat din Romania. Intrebarea este de ce a plecat firma aia? Nu cumva pentru ca i s-a pus o taxa care ii ducea intr-un fel de faliment? (...) Dumneavoastra sunteti un nesimtit daca asta ati inteles (cum ca realizatorul ar fi inceput sa apere firmele de medicamente impotriva taxarilor - n.r.). Eu apar altceva, domnule Duta! Apar pacientii care sunt bolnavi de cancer si de leucemie si care nu au morfina. Daca nu intelegeti asta, sunteti un dobitoc", a spus moderatorul.

Site-ul ghidulbacaului.ro scrie ca presedintele CNAS a spus ca Romania a fost "santajata" de singura fabrica de medicamente care produce morfina din tara. "Deci spuneti ca statul roman poate fi santajat si in cazul curentului electric si lasat in bezna?", s-a intrebat retoric Dana Grecu, realizatoarea emisiunii "La Ordinea Zilei", invitata in emisiunea moderata de Gadea.

Dupa ce Duta l-a acuzat pe Gadea, realizatorul si-a pierdut cumpatul.

"Dumneavoastra nu sunteti doctor, sunteti un mitocan. (...) Sunteti un dobitoc. (...)", i-a spus Gadea presedintelui CNAS.

Lucian Duta a explicat ca acea lipsa de 1 milion si jumatate de euro e o deficienta de management a unui presedinte de casa anterioara lui. Raspunsul pare ca nu l-a multumit deloc pe Mihai Gadea, care a afirmat: "Cum il cheama pe acel presedinte al Casei de Asigurari ca sa va dea in judecata. Cum il cheama? Domnule Duta, eu nu-mi pot pierde timpul cu dumneavoastra. Spuneti cum il cheama pe presedinte? Domnule Duta... sunteti jalnic! sunteti jalnic".

Potrivit dcnews.ro, reactia lui Gadea vine dupa ce, marti seara, s-a discutat despre bolnavii de cancer, iar o femeie bolnava de cancer a povestit ce chinuri trebuie sa indure bolnavii de cancer din cauza lipsei de morfina.

La finalul emisiunii, Mihai Gadea a afirmat, potrivit site-ului gidulbacaului.ro: "Imi cer scuze scuze domnului Duta. Nu trebuia sa folosesc acest termen. Oricum ar fi domnul Duta, nu trebuia sa folosesc acel termen. Mi-as dori sa vina o zi acest Duta sa raspunda pentru ce a facut. Este o persoana de o moralitate indoielnica si care merita sa raspunda. De astazi domul Duta va fi una dintre preocuparile noastre jurnalistice pentru ca interesul public cere acest lucru. Asteptam orice fel de materiale despre acest domn pe adresa redactiei".

Intr-o declaratie pentru Romania TV, Lucian Duta a spus ca "eu am intervenit pentru ca mi s-a parut normal sa vin cu niste informatii pentru bolnavii de cancer. Nu as vrea sa fac foarte multe comentarii in ceea ce priveste atitudinea domnului Gadea. Vreau sa consider ca a fost o scapare. Am vorbit apoi cu domnul Gadea la telefon si am avut o discutie lamuritoare. Cred ca si dansului i-a parut rau. Vreau sa consider ca atitudinea dansului nu se va mai repeta. Nu m-am hotarat ce voi face in continuare. Am trecut prin niste clipe destul de grele. Acea discutie lamuritoare cu domnul Gadea nu a fost suficienta, acea discutie va avea efecte pe termen lung".

Reamintim ca in urma cu doua saptamani, un alt realizator al trustului Intact, Dan Capatos, a provocat un alt scandal, facand public, la emisiunea lui, un filmulet in care Emil Boc apare dezbracat.

CNA a amendat postul Antena 1 si l-a obligat sa isi intrerupa emisia timp de 10 minute.

Urmareste aici emisiunea "Sinteza Zilei" de miercuri seara.