Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, ca discutia a fost "foarte buna" iar mesajul pe care l-a transmis a fost unul de "continuitate".

"A fost o discutie foarte buna, in care am atins contextul european si global, despre ce sa facem in continuare in Romania. Economic, tara este pe cale de a se pregati sa reziste oricarui posibil soc viitor asa incat siguranta noastra sa poata determina aparitia unei Romanii atractive pentru o Europa care are destule probleme de infruntat," a afirmat Ungureanu.

Premierul a afirmat totodata ca s-a discutat si despre hotararea autoritatilor romane "pentru a mari rata absorbtiei fondurilor europene si de a limita pe cat posibil evaziunea fiscala."

"Nu va ascund ca am discutat si despre modul in care am putea flexibiliza hotararile unor guverne nationale din interiorul UE pentru a accepta forta de muna in propriile piete," a spus premierul, afirmand ca exista doua puncte pe care statele reticente la fortele de munca din afara lor trebuie sa le inteleaga: "Unu - ca face parte din filosofia esentiala a UE; doi ca beneficiul este mutual".

Premierul a declarat ca se gandesc la bunastarea cetatenilor si ca mesajul transmis de reprezentantii FMI si CE este unul incurajator, in special prin prisma faptului ca instalarea unui nou guvern, in timp atat de scurt, a transmis incredere.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat marţi că la întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi CE discuţiile vor viza situaţia economică internaţională şi internă, precum şi gradul de îndeplinire de către România a înţelegerilor cu cele două instituţii.

"În primul rând, dăm un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care şi le-a asumat Guvernul precedent, ni le asumăm la rândul nostru, aşa cum menţionează şi programul de guvernare. Este şi o întâlnire de acomodare cu noii conducători de ministere, care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor noastre externe. Este oricum o întâlnire normală, naturală. Nu discutăm scrisoarea de intenţie, dar discuţia se va axa în principal pe situaţia economică internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor din scrisoarea de intenţie", afirma Ungureanu.