Patru persoane au fost ranite marti de caderile de zapada sau gheata de pe acoperisurile cladirilor. Un barbat din Prahova a ajuns la spital in coma dupa ce a fost lovit de o bucata de gheata, iar o fetita de 8 ani din judetul Bacau a fost dusa la spital dupa ce a cazut pe ea o cantitate mare de zapada desprinsa de pe acoperisul scolii, informeaza Mediafax. Incidentele au loc la o zi dupa ce un barbat a murit dupa ce o cantitate mare de zapada si gheata a cazut peste el.

  • Prahova: Trei raniti dupa ce bucati de gheata sau zapada au cazut peste ei

Trei persoane au fost ranite, in ultimele 24 de ore, in judetul Prahova, dupa ce bucati de gheata sau zapada s-au desprins de pe cladiri si au cazut peste ele.

Un barbat de 73 de ani din orasul prahovean Sinaia a fost grav ranit dupa ce o bucata de gheata s-a desprins de pe o cladire din oras si i-a cazut in cap.

Potrivit directorului Serviciului de ambulanta Prahova, medicul Daniel Nicolae, barbatul a fost preluat de un echipaj al ambulantei. La internarea in unitatea medicala barbatul se afla in coma.

Un alt batran, in varsta de 74 de ani, din localitatea Nisipoasa, a fost ranit dupa ce un turture s-a desprins de pe un imobil si i-a cazut in cap, provocandu-i un traumatism cranio-cerebral cu sangerare.

La Ploiesti, un barbat de 35 de ani a fost ranit pe strada Dumbrava, dupa ce o copertina a cedat sub greutatea zapezii si s-a prabusit. Directorul Serviciului de Ambulanta Prahova a precizat ca barbatul nu a fost ranit grav.

  • Bacau: O fetita de opt ani la spital, dupa ce peste ea a cazut o cantitate mare de zapada

O fetita de opt ani din satul bacauan Galbeni a fost ranita, marti la pranz, dupa ce o cantitate mare de zapada a cazut peste ea. Victima a fost transportata la spital insa, potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de ambulanta Bacau, Adrian Colibaba, nu se afla in stare grava.

Serviciul de ambulanta Bacau a fost solicitat in jurul orei 12.00, in satul Galbeni, unde o cantitate mare de zapada a cazut peste un copil, a declarat Adrian Colibaba precizand ca victima este o fetita de aproximativ opt ani, care a suferit rani la mani si la fata, fiind pansata de cadrele medicale ajunse la fata locului.

Conform sursei citate, fetita era constienta, era in stare stabila si a fost transportata la spital, starea sanatatii sale fiind in parametri normali.

  • Proprietarul magazinului din Barlad, in fata caruia a murit un om lovit de o bucata de zapada, cercetat pentru ucidere din culpa

Un barbat in varsta de 43 de ani a murit, luni dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce o cantitate importanta de zapada si gheata a cazut peste el de pe acoperisul complexului comercial din centrul municipiului Barlad. Incidentul a avut loc in timp ce barladeanul, angajat al firmei care detine centrul comercial, indeparta zapada din fata magazinului.

Primaria municipiului Barlad a luat, luni, decizia sanctionarii proprietarului complexului comercial din centrul orasului cu o amenda de 2.500 de lei pentru ca nu a indepartat din timp turturii de pe stresinile magazinului.

De asemenea, proprietarul este cercetat pentru ucidere din culpa, informeaza Agerpres. Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vaslui a deschis, marti, un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa pe numele directorului general al centrului comercial din Barlad, care - potrivit politistilor - a dat dispozitie ca angajatul care si-a pierdut viata sa curete zapada.

Impotriva directorului general al firmei la care era angajata victima se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si sub aspectul incalcarii legii privind protectia securitatii muncii. Din dispozitia conducerii firmei la care lucra, barbatul a fost trimis la deszapezirea zonei respective'', a declarat, marti, pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Loredana David.

In paralel si reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui fac cercetari in acest caz.

''Este vorba despre un accident de munca produs pe fondul nerespectarii normelor de sanatate si securitate in munca pentru activitatile specifice. Am ridicat o serie de probe si continuam cercetarile la locul producerii evenimentului. Vom stabili cauzele si sanctiunile pentru acest eveniment'', a declarat Alexandru Laluci, inspectorul sef al ITM Vaslui.

Citeste si: