Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminica intr-o conferinta de presa ca la nivelul Primariei Generale vor exista utilaje si instalatii care ar putea fi folosite in cazul in care in urma topirii prea rapide a zapezii vor exista zone inundate in Bucuresti, informeaza Agerpres.

"Incercam un portofoliu de utilaje, pe langa cele 193 pe care le are ApaNova cu tot cu motopompele de mare capacitate", a spus Oprescu.

Ca masuri pregatitoare, primarul general a precizat ca se continua indepartarea gramezilor de zapada din zonele de risc, s-a inceput astuparea gropilor din carosabil cu mixtura asfaltica la rece si, totodata, se actioneaza cu 'operatori manuali si voluntari' pentru desfacerea gurilor de canal.

"Incepand de maine (luni -n.r.) se va actiona cu si mai multi oameni, cu sprijinul celor care lucreaza la RADET si RATB, in vedere pregatirii gurilor de canal pentru topirea zapezii. In perioada urmatoare se va intra si pe strazile unde nu exista canalizare, incepand cu cartierul Progresul si terminand cu Bulevardul Aparatorii Patriei", a afirmat primarul general.

El a mentionat ca luni va avea loc o intalnire a viceprimarului cu reprezentanti ai firmelor care detin motopompe.

''Vom actiona astfel incat sa nu ne confruntam cu inundarea marilor intersectii daca dezghetul se va produce brusc. Si, in acelasi timp, sa nu lasam sa intre apa in case, in cartierele pe care acum, datorita rapoartelor noastre, dumneavoastra le cunoasteti foarte bine", a mai spus Oprescu.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) este o alta structura care actioneaza in astfel de cazuri, avand motopompe de mare capacitate, a adaugat primarul general.

"Eu sper insa sa nu fie nevoie. De obicei cand ne pregatim atunci nu e nevoie. Cand nu ne pregatim atunci se intampla in mod sigur", a mai declarat primarul general al Capitalei.