Tribunalul Dolj a emis, sambata, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele Anei Maria Persu, o tanara de 26 de ani, consultant financiar la o banca din Craiova si nepoata vicepresedintelui Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Persu, aceasta fiind acuzata de trafic de droguri de risc, anunta Agerpres.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Serviciul Teritorial Craiova au efectuat, vineri, doua perchezitii domiciliare pe raza municipiului Craiova si in localitatea Maldaresti, judetul Valcea, ocazie cu care, la locuinta Anei Maria Persu au descoperit cantitatea de aproximativ 500 grame de cannabis, drogurile provenind dintr-o cultura ilegala infiintata in judetul Valcea si erau destinate comercializarii in Craiova.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Dolj, judecatorul Daniel Stancu a afirmat, sambata, ca pe numele Anei Maria Persu, de 26 de ani, a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

'Judecatorii au admis propunerea procurorilor DIICOT in care acestia solicitau sa fie emis mandat de arestare preventiva pe numele invinuitei. Mandatul va expira in data de 17 martie. Aparatorii tinerei au depus imediat recurs la aceasta masura care va fi judecat la Curtea de Apel Craiova', a declarat, sambata, Daniel Stancu.

Martori la perchezitia de vineri seara, coordonata de un procuror DIICOT, au fost vecinii tinerei care sustin ca, anchetatorii au gasit in locuinta din Craiova, pe care aceasta o inchiriase in urma cu cateva luni, droguri intr-un sifonier. 'Pe noi ne-au chemat politistii sa fim martori. Au gasit intr-un sifonier doua pungi de cannabis. A venit si mama ei la apartament, era speriata', a declarat, sambata, presei, unul dintre martori.

Alaturi de Ana Maria Persu, in varsta de 26 de ani, in dosar mai sunt cercetati si Dan Alexandru Persu, de 25 de ani, fratele tineri, precum si Bogdan Nicolae Mavrea, in varsta de 23 de ani, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, cei doi barbati fiind in stare de libertate.