Oana Zavoranu a fost audiata, joi, de anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca martor in dosarul procurorului Max Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, arestat pentru ca ar fi pretins bani de la cunostinte ale vrajitoarelor Vanessa si Melisa, care au inselat-o pe vedeta, relateaza Mediafax.

Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut pentru ca ar fi cerut 300.000 de euro de la un denuntator, pentru a-l cerceta pe acesta intr-un dosar disjuns in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. In schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Maximilian Balasescu a fost prins in flagrant delict, in timp ce primea de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Maximilian Balasescu ar fi negociat in toaleta Parchetului Ilfov banii pe care urma sa ii primeasca, discutia dintre el si negociator fiind surprinsa de procurori intr-o inregistrare ambientala care se leaga si cu o serie de SMS-uri dintre el si finul sau Cristian Ene, potrivit unor surse judiciare.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, in 1 februarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, precum si a lui Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, acuzati de complicitate la luare de mita.

Anterior, in 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea vrajitoarele Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, si Rada Minca, cunoscuta drept Melisa, precum si a lui Ion Constantin si Sava Craiff Buzea, pentru inselaciune si santaj, respectiv complicitate la aceste doua infractiuni. Vrajitoarele au fost arestate in urma sesizarii Oanei Zavoranu, care a reclamat la politie ca a fost inselata de cele doua. Politistii, sub supravegherea procurorului Balasescu, au facut cercetari in cazul vedetei.

Vrajitoarele Roxana Lider si Rada Minca au convins-o pe Oana Zavoranu ca autoturismul si aurul pretinse vor fi arse pentru reusita ritualurilor, spunandu-i ca bunurile sunt "de la diavol", scriu judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva.

Curtea de Apel Bucuresti a aratat in motivarea deciziei de arestare a vrajitoarelor ca, in realitate, autoturismul a fost vandut succesiv de catre cele doua vrajitoare, catre persoane din anturajul lor, la fel intamplandu-se si cu aurul cumparat de Zavoranu pentru a fi topit in cadrul ritualurilor.

Magistratii CAB fac referire la inregistrarea convorbirii dintre vrajitoarea Melisa si concubina inculpatului Craiff Sava Buzea.

"M.M (n.n. - concubina lui Craiff Sava Buzea): - Asa a spus ca din cauza banilor de la Dal. (nota procurorilor - Lider Roxana, zisa Vanessa), suntem executati toti patru din familie.

Melisa - Le-am bagat eu 200.000 euro in familie. Am luat ceva din 200.000 de euro? Nimic. Spune-mi si mie. Din 200.000 euro - 120 plus 30 plus masina, din 250.000 care i-am luat de la ea (nota procurorilor - partea vatamata, Ioana Zavoranu), eu personal daca m-am ales cu ceva"

Intr-o alta convorbire, purtata in data de 29 noiembrie 2011 intre Rada Minca, zisa Melisa, si concubina inculpatului Craiff Sava Buzea, vrajitoarea i se plange acesteia ca nu a ramas "decat cu aurul", desi ii luase Oanei Zavoranu 200.000 de euro.

"Melisa - De ce nu mi-ai spus si mie ca o sora adevarata, soro, daca ei au luat dupa urma ta 120.000 euro si pe masina 40.000 euro luati de pe urma ta, cum de esti nebuna sa le dai si apartamentul si sa nu iei nimic; din 200.000 euro luati de mana mea de la Oana. (n.n. - Zavoranu) eu nu am ramas decat cu aurul. Pur si simplu mi i-au luat cu japca din mana si nu mi-au dat nimic.

M. M. - Si acum ce vrei?

Melisa: - M-ai pus de-am dat si apartamentul si si-a luat Nat (nota procurorilor - M. R., zis N.) alta masina de 30.000 euro?"

Din alte interceptari ale convorbirilor telefonice rezulta ca inculpatii Craiff Sava Buzea si Ion Constantin au fost interpusi ai vrajitoarelor, judecatorii retinand ca acestia au actionat cu complicitatea celor doua.

Ion Constantin: - Ca sa-ti povestesc despre nebuna! (n.n. - Oana Zavoranu.)

Roxana Lider, zisa Vanessa: - E vreo problema, ceva?

Ion Constantin: - Nu! Sa-ti zic si tie ca... A fost acolo, ea!... Si, ...'ai desfacut' Caci, spunea tiganul ca o 'desface' pentru banii aia; caci mi-a dat telefon Nat (nota procurorilor - M.RE.) si a vorbit cu mine.

Roxana Lider - Eu nu am 'desfacut', caci sunt tocmai la Targsor, la Ploiesti."

In data de 27 noiembrie 2011 inculpatul Ion Constantin dialoga cu o alta persoana despre suma de bani pe care a imprumutat-o pe Oana Zavoranu si despre procesul de executare silita a apartamentului acesteia.

"Ion Constantin: - Pai, da' ii bagam noi in seama, ai innebunit? Noi avem alte planuri, n-ai vazut pe Z.? Ai vazut cu Z., cu... O.Z., ai vazut? N-ai vazut? (n.n. - Oana Zavoranu)

Domn: - Nu.

Ion Constantin: - E n-ai... si-a pierdut casa la...la amanet la alea, n-ai vazut?

Ion Constantin: - Am intrat prin cineva, ce vrei? Asta e. Eu cu cineva combinat intr-o afacere si am intrat. Ia sa vezi tu cum zice Constantin Ion din Chitila.

Domn: - Cum?

Ion Constantin: Constantin Ion din Chitila.

Domn: - Ce e cu el?

Ion Constantin: El e. El e cel care o sponsorizeaza pe O. Z.

Domn: - Deci... Constantin Ion sponsori...a..., cum ai zis?

Ion Constantin: Am sponsorizat-o, ma. Am imprumutat-o.

Domn: - Si, casa nu i-ai luat-o, de, deocamdata.

Ion Constantin: - Sunt...sunt in executare. Am fost la licitatie.

Domn: - Ba, esti nebun?! c...

Domn: - Si cati bani trebuie sa-ti dea ca sa nu... sa nu-i mai iei casa?

Ion Constantin: O suta optzeci de mii de euro.

Domn: - O suta optzeci de mii de euro? Bine, nu i-ai dat tu atata.

Ion Constantin: (rade) Arda-te-ar gazu'! "

Curtea de Apel Bucuresti retine, in motivarea deciziei de arestare preventiva a Radei Minca si a Roxanei Lider ca prin inselaciune au indus in eroare partile vatamate din dosar, sustinand ca bunurile sunt "de la diavol" si ca trebuie sa scape de ele prin ritualuri.

"Nu lipsit de importanta in examinarea activitatii infractionale a inculpatilor este faptul ca bunurile in cauza au fost identificate la locuinta acestora in cadrul perchezitiilor efectuate, ceea ce demonstreaza inca odata ca activitatea inculpatelor a depasit activitatea de vrajitorie", arata magistratii in documentul citat.

Judecatorii admit ca activitatea de vrajitorie nu este pedepsita de lege, insa retin ca faptele comise de cele doua vrajitoare se circumscriu infractiunilor de inselatorie si santaj, pentru ca acestea au profitat de credulitatea partilor vatamate.