Un medic stomatolog din Arad a acceptat sa execute o complexa lucrare dentara in schimbul unui autoturism marca Mercedes, transmite Agerpres. Cazul nu este singular, iar agentia de presa noteaza ca, din cauza crizei economice care a afectat toate domeniile de activitate, unii stomatologi au fost de acord sa execute lucrari mai ample, in schimbul unor bunuri de valoare sau in schimbul unor servicii.

"Am fost oarecum surprins sa primesc din partea unui pacient caruia trebuie sa ii fac o reabilitare proteica pentru maxilar si mandibula, cu ajutorul a doua proteze fixe metalo-ceramice, sau altfel spus, mai pe romaneste, sa ii pun toata dantura din portelan, solicitarea ca, in contrapartida, sa accept un autoturism Mercedes A 140 Elegance. Dupa ce mi-a trecut surpriza si mi-am facut socotelile, am acceptat", a declarat doctorul Dan Merisca.

Medicul aradean pune totul pe seama crizei, sustinand ca oamenii nu mai au banii necesari pentru a-si ingriji dantura, situatie in care sunt dispusi sa cedeze bunuri sau sa presteze diverse servicii in schimbul tratamentelor.

"In contextul crizei economice, noi medicii stomatologi suntem pusi in situatia de a accepta si astfel de trocuri. Mai in gluma, mai in serios, avand in vedere si temperaturile de afara, vom ajunge poate sa punem o plomba in schimbul unui litru de tuica", a adaugat doctorul Merisca.

Agerpres noteaza un alt caz, in care un medic ce este vecin de cabinet cu Merisca, a acceptat efectuarea unei lucrari dentare in schimbul executarii unor lucrari de constructii.