Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a participat imbracat in uniforma militara la protestele din luna ianuarie din Piata Universitatii, a fost exclus din Armata Romana, in urma unei decizii a Consiliul de Judecată al Ofiţerilor, anunta Ziua de Cluj. Alexandru Gheorghe va ataca decizia in instantele civile.

Lt. Gheorghe Alexandru Foto: Hotnews

Locotenentul clujean a protestat în Capitală îmbrăcat în uniformă militară şi care a sugerat la acea vreme dictatura militară temporară ca soluţie la problemele României.

Avocatul sau a contestat legitimitatea deciziei Consiliului de Judecată al Ofiţerilor: "Nu există niciun act normativ prin care să fie reglementat consiliul de judecată format din cinci ofiţeri", a declarat avocatul Ion Panaitescu, apărătorul locotenentului.

Pe 23 ianuarie, un militar in uniforma si-a facut aparitia, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca "s-a saturat de batjocura din aceasta tara". El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa "deasupra lui este poporul".

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

Locotenentul a declarat, intr-un interviu la un post de televiziune, ca a fost inspirat sa vina la protest de "gestul pe care l-a facut Raed Arafat", care a fost catalizatorul actiunii lui, si de faptul ca Armata este institutia in care populatia are cea mai mare incredere.

Seful Directiei Informare si Relatii Publice a MApN declara, la acea vreme, ca "prin participarea in uniforma militara si prin declaratiile facute la mitingul de protest ce s-a desfasurat, in seara zilei de 23 ianuarie, in Piata Universitatii, locotenentul Gheorghe Alexandru, incadrat la Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, a incalcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare si alte prevederi ale regulamentelor militare".

Citeste si: