182 de localitati sunt izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Alin Maghiar. Potrivit acestuia, 14 sate, catune sau cartiere sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica. "Circulatia pe autostrada A2, pe sectorul Drajna - Fetesti, e blocata. 14 drumuri nationale sunt inchise traficului, 16 drumuri nationale au circulatia ingreunata, restrictii de circulatie. 92 de drumuri judetene sunt inchise traficului, iar 108 drumuri judetene au restrictii de circulatie", a declarat Alin Maghiar, conform datelor de la ora 5:00.

El a mentionat ca de la Bacau 80 de pompieri vor merge miercuri in Vrancea si ii vor ajuta pe colegii de acolo, iar de la unitatea speciala de interventie in situatii de urgenta de la Ciolpani 100 de militari se vor deplasa in judetul Buzau.

Totodata, de la ISU Bucuresti au fost trimise catre ISU Buzau patru motogeneratoare electrice pentru asigurarea curentului in localitatile cu probleme.

Maghiar a adaugat ca elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie au transportat marti 35 de persoane, iar Ministerul Administratiei si Internelor a avut pe teren 4.798 de cadre.