Decizia instantei in cazul lui Carol Mircea "nu creeaza niciun drept dinastic si nici nu stabileste apartenenta" acestuia la Familia Regala, sustine Casa Regala, intr-un comunicat postat pe site-ul sau.

"Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:

Aceasta decizie nu creeaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia", potrivit sursei citate.

In comunicat se precizeaza ca "in pozitia sa de Sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice".

Casa Regala precizeaza ca membrii familiei regale sunt:

  • Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;
  • Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;
  • Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

"Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii Sefi ai Familiei Regale a Romaniei - Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai", sustine Casa Regala, care avertizeaza ca "folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei, sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza printului Paul de Romania, in procesul in care acesta cere, in numele tatalui sau, recunoasterea in Romania a hotararii din 1955 a unei instante din Lisabona, prin care Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al ll-lea si succesor al acestuia, cu toate drepturile ce decurg din aceasta, informeaza Agerpres. Decizia magistratilor este definitiva.