Guvernul va analiza marti, in sedinta, un proiect de hotarare prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrarile de energie electrica la export, astfel incat sa nu existe probleme in alimentarea cu energie electrica a populatiei si consumatorilor industriali interni, a informat, luni, Executivul.

Primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu a avut luni o intalnire de lucru cu ministrii Transporturilor, Administratiei si Internelor, Apararii Nationale, Mediului, Educatiei si Economiei, precum si cu alti responsabili din ministere si structurile subordonate, pentru a analiza situatia provocata de ninsori si viscol in judetele afectate, scrie Agerpres.

La reuniunea de la Palatul Victoria, premierul a anuntat ca marti, in sedinta, Guvernul va decide si alocarea de ajutoare umanitare pentru populatia afectata de intemperii.

"Principala mea preocupare este legata de gestionarea si solutionarea problemelor provocate de ninsorile masive, de viscol si ger. Ma preocupa situatia oamenilor care sunt inca izolati din cauza zapezii. Maine vom formaliza din punct de vedere juridic, printr-o Hotarare de Guvern, o decizie luata in urma cu cateva zile. Este vorba despre ajutoare umanitare pentru cei afectati de caderile abundente de zapada din judetele Braila, Buzau, Calarasi si Vrancea, ajutoare distribuite deja de militari", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

La randul sau, ministrul Economiei, Lucian Bode, l-a informat, luni, pe premierul Mihai-Razvan Ungureanu ca nu exista riscul intreruperii furnizarii de energie electrica pentru populatie, pe fondul fenomenelor meteo severe din aceasta perioada, a precizat sursa citata.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, sunt probleme in 32 de localitati din 6 judete, 17.000 de consumatori fiind afectati.