Irakianul Mohamad Al Dulaimi, declarat indezirabil pe teritoriul Romaniei, isi planifica linistit afacerile intr-o cafenea bucuresteana detinuta de fiul senatorului PSD, Toni Grebla. Al Dulaimi a fost monitorizat de Serviciul Roman de Informatii inca de la inceputul anilor 2000 si expulzat din tara in iulie 2006.

Cu toate acestea, el si-a continuat afacerile la Bucuresti, sub identitati false, reusind sa puna la punct o vasta retea de preluare a unor companii romanesti cu datorii fie la stat, fie catre terti.

In prezent, irakianul este condamnat definitiv pentru trafic de migranti.

Cu "Broscuta", de la Grebla jr. la irakieni

RISE Project a descoperit ca sotia lui Dulaimi, Florina, a preluat in noiembrie 2008 o cafenea de la Silviu Mihai Grebla, fiul senatorului PSD, care era asociat cu Ana Maria Gheorghe – o fosta prezentatoare TV. Cafeneaua “Cafe de la Grenouille", frecventata de Al Dulaimi, functiona pe firma Broscuta Oaky Coffe SRL, infiintata de Grebla jr. si Gheorghe.

Senatorul Toni Grebla sustine ca, de fapt, fiul sau a vandut firma direct catre irakian, desi in acte apare sotia acestuia din urma: "Nu a cedat firma, ci a vandut-o lui Mohamad Al Dulaimi. Acesta isi bea cafeaua acolo. Fiul meu a incercat sa faca o afacere, nu i-a reusit si din acest motiv a renuntat", a explicat parlamentarul.

Ancheta integrala pe Rise Project

Citeste si: