Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata la pranz, o noua avertizare de cod porticaliu si cod galben de ninsori abundente valabila duminica, luni si marti in mare parte dintre judetele tarii. In aceste zile va ninge abundent, iar vantul va avea intensificari de pana la 60-70 km/h, cea mai afectata urmand sa fie jumatatea de sud a tarii.

Harta judetelor afectateFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

In intervalul 12 februarie, ora 18:00 - 13 februarie, ora 12:00 va ninge abundent in partea de sud-vest a tarii, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 55 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.Se va depune strat nou de zapada ce va depasi local 30 cm, avertizeaza meteorologii. Judetele vizate de cod portocaliu in acest interval sunt Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Olt.

De asemenea, in intervalul 12 februarie, ora 18:00 - 13 februarie, ora 12:00 meteorologii au instituit cod galben de ninsori in toate judetele din Muntenia, precum si in judetele: Galati, Vrancea, Covasna, Timis si Hunedoara, dar si in zona de munte a judetelor Brasov si Sibiu. In aceste zone va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 40 - 50 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

In intervalul 13 februarie,ora 12:00 - 14 februarie, ora 02:00, codul portocaliu de ninsori pune stapanire pe aproape toate judetele din jumatatea de sud a tarii. In intervalul mentionat va ninge abundent in partea de sud si sud-est a tarii, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 55 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm si izolat 50 cm.

De asemenea, in intervalul 13 februarie,ora 12 - 14 februarie, ora 02:00 va mai ninge si in judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 - 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

Si in zona litoralului si a Deltei Dunarii vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

In intervalul 14 februarie ora 02:00 -14 februarie ora 14:00, meteorologii au instituit cod portocaliu si va ninge abundent in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60 -70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăsi local 30 cm.

In acelasi interval, in judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 - 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.