Agentia bulgara Infrastructura rutiera informeaza ca a fost ridicata partial interdictia de circulatie a mijloacelor de transport de peste 10 tone pe anumite drumuri din Bulgaria, dar liniile de feribot raman inchise. A fost instaurat cod portocaliu de ger pentru nordul Bulgariei.

Sectoarele de drum unde a fost ridicata partial interdictia de circulatie sunt:

  • autostrada "Trakia" pe teritoriul regiunii Burgas;
  • autostrada "Hemus" pe teritoriul regiunii Shumen;
  • drumul national I-2 Ruse - Varna pe teritoriul regiunilor Ruse, Razgrad, Shumen;
  • drumul national I-4 Shumen - Targovishte pe teritoriul regiunii Shumen;
  • drumul national I-5 Ruse - Veliko Tarnovo pe teritoriul regiunii Ruse;
  • drumul national I-6 Sofia - Karlovo - Burgas pe teritoriul regiunii Burgas;

Ramane in continuare in vigoare interdictia de circulatie a camioanelor de peste 10 tone pe celelalte drumuri nationale in regiunile: Ruse, Burgas, Shumen, Razgrad, Silistra, Dobrici, Varna si Haskovo.

In regiunea Ruse ramane in vigoare interdictia de circulatie pe toate drumurile, cu exceptia celor mentionate mai sus.

Din cauza intreruperii navigatiei pe Dunare, liniile de feribot Vidin - Calafat, Oreahovo - Bechet si Silistra - Calarasi nu mai functioneaza, traficul fiind directionat catre podul Ruse - Giurgiu. Se recomanda camioanelor de peste 10 tone sa astepte in zonele stabilite pe raza orasului Botevgrad.

Pentru joi, 9 februarie, a fost anuntat cod portocaliu datorita temperaturilor foarte scazute in 12 regiuni in partea de nord a tarii, respectiv: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Tarnovo, Ruse, Targovishte, Razgrad, Silistra, Shumen.

Cetatenii romani aflati in trafic pe teritoriul Bulgariei si care se confrunta cu probleme deosebite, sunt sfatuiti de MAE sa apeleze telefonul de urgenta 112 sau, in functie de specificul situatiei, numarul de urgenta al Ambasadei aflat la dispozitia cetatenilor romani: 00359884137482.