In 15 judete, activitatea scolilor si gradinitelor se desfasoara normal, fara a fi afectata de temperaturile scazute, informeaza Ministerul Educatiei. Astfel, peste 50% dintre scolile inchise ieri, 8 februarie, au reluat joi cursurile. In trei judete - Iasi, Buzau si Vrancea - cursurile raman integral suspendate pana la sfarsitul saptamanii, in timp ce in judetele Braila si Calarasi raman inchise doar scolile din mediul rural.

In celelalte judete, situatia se prezinta astfel: 12 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant, 7 judete inregistreaza maximum 100 de unitati de invatamant inchise, iar alte 8 judete - peste 100 de unitati de invatamant inchise.

In total, la nivel national, se inregistreaza un numar de 2.952 de unitati de invatamant inchise (fata de 6.667 in ziua precedenta), se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) ramane in continuare la dispozitia parintilor pentru a afla in timp real situatia unitatilor de invatamant in care sunt inscrisi elevii.